Надрукувати
Перегляди: 740

Представники Сум долучилися в режимі відеоконференції до проміжної конференції партнерів проєкту «Управління відходами на основі замкненого циклу».

У заході взяли участь працівники виконавчих органів міської ради, члени команди проєкту, надавачі послуг поводження з відходами, комунальних підприємств міста та науковці вищих навчальних закладів Сум, представники муніципалітету міста Мажейкяй (Литовська Республіка), Уряду міста Пайде (Естонія), Регіонального центру поводження з відходами м. Тельшяй (Литва), недержавної організації «Green Business Norway» (Норвегія).

Захід відбувався у місті Шиєн (Норвегія), а представники міста Суми змогли долучитися до конференції, організованої недержавною організацією «Green Business Norway» (Норвегія) за допомогою платформи Zoom.

Представник Експертного Партнера Проєкту – головний виконавчий директор компанії «Green Buisness Norway» Тор Сверре МІННЕСЙОРД розпочав конференцію та звернувся до учасників конференції з вітальним словом, висловив подяку кожному з присутніх, а також поділився своїми поглядами на майбутнє проєкту.

Координатор Проєкту від міста Суми – начальник відділу інвестицій та зовнішнього партнерства управління економіки, інвестицій та фінансів програм соціального захисту Департаменту фінансів, економіки та інвестицій Валентина ХИЖНЯК висловила вдячність партнерам із міста Мажейкяй (Литовська Республіка) за те, що свого часу вони відгукнулися на нашу пропозицію та взяли участь у конкурсі, завдяки перемозі у якому проєкт «Управління відходами на основі замкненого циклу» став майданчиком для співпраці, обміну думками та досвідом а також надійною підвалиною для зміцнення дружніх відносин між містом Суми та Мажейкяй.

Менеджер Проєкту Юлія ТАТАРЧЕНКО представила партнерам у вигляді презентації інформацію про хід реалізації проєкту в місті Суми: поточний стан проєкту та плани заходів на найближчу перспективу.

Конференція складалася з двох частин – перша була присвячена презентаціям із поточними досягненнями та планами на найближчу перспективу від кожного з партнерів, друга – обговоренню плану перебігу проєкту, майбутніх поїздок, масштабних заходів, обговоренням способів залучення ширшої аудиторії, показників задоволеності проєктом кожного з партнерів та підбиттям підсумків.

Нагадаємо, проєкт «Circular Based Waste Management» («Управління відходами на основі замкненого циклу») фінансується Ісландією, Ліхтенштейном та Норвегією через EEA and Norway Grants Fund for Regional Cooperation (Грантовий фонд ЄЕЗ та Норвегії для регіонального співробітництва). Проєкт реалізується радою Мажейкяйського району, урядом міста Пайде, Регіональним центром поводження з відходами міста Тельшяй, Департаментом інфраструктури міста Сумської міської ради та Green Business Norway (Зелений Бізнес Норвегії).

Більше про проєкт на сторінці за цим посиланням.