004.jpg

Заступник міського голова Тамара ІЩЕНКО та начальник управління охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО провели зустріч із керівниками підприємств та організацій галузі житлово-комунального господарства з питань вакцинації від COVID-19.

Тамара Іщенко наголосила присутнім на тому, що на них, як на керівників, покладено завдання організувати безпечні умови для працівників, і вакцинація – один із засобів досягти цього в умовах стрімкого поширення коронавірусної хвороби, новий штам якої характеризується високою контагіозністю і вражає молодь і дітей.

Очільникам підприємств та організацій галузі житлово-комунального господарства детально розповіли про препарати, які використовуються для щеплень, діяльність пунктів вакцинації та отримання COVID-сертифікатів.

Тамара Іщенко та Олена Чумаченко закликали щепитись, адже це єдиний спосіб уникнути важкого перебігу недуги, яка може завершитись летально.

За інформацією відділу охорони здоров’я, по місту проведено 165070 щеплень, вакциновано 87690 осіб (майже 41% дорослого населення). Медиків нині щеплено 2098 осіб (71,85%). По галузі «Освіта» відсоток вакцинованих наближається до 90. У чотирьох закладах рівень вакцинації становить 100%, у 31 – від 90% до 100%. Серед працівників виконавчих органів міської ради наразі щеплений кожен другий. Завершили курс антиковідної вакцинації близько 48% сумських посадовців.