Надрукувати
Перегляди: 1580

В. о. міського голови Михайло БОНДАРЕНКО та начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО провели зустріч із приватними перевізниками, які працюють на ринку міських пасажирських перевезень.

На зустрічі йшлося про підвищення вартості пального (стиснений природний газ метан), що суттєво впливає на вартість перевезень на міських маршрутах загального користування та наміри приватних перевізників у зв’язку з цим припинити з 1 жовтня перевезення, про що вони повідомили у відкритому листі на ім’я Сумського міського голови Олександра ЛИСЕНКА.

За інформацією Сергія ЯКОВЕНКА, суб’єкти господарювання, які займаються реалізацією пального, підтвердили інформацію про те, що в жовтні заплановане дорожчання стисненого природного газу метану на 70%. Разом із тим посадовець нагадав, що 6 вересня був опублікований проєкт рішення виконавчого комітету «Про встановлення граничних тарифів на транспортні послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що працюють у звичайному режимі» та відповідний акт регуляторного впливу, до якого, за процедурою, упродовж 30 календарних днів можуть подаватися зауваження та пропозиції. Зазначений термін спливає 6 жовтня, після чого виконком матиме право розглянути вказаний проєкт рішення.

У підсумку зустрічі було досягнуто компромісного рішення – перевізники не зупинятимуть свою роботу доки триває процес прийняття зауважень та пропозицій. А вже потім вони очікуватимуть на прийняття рішення за вищезгаданим регуляторним актом.