Надрукувати
Перегляди: 818

На виконання доручення міського голови Олександра ЛИСЕНКА в Сумах минулого тижня тривали перевірки працюючих об’єктів на дотримання чинних карантинних вимог.

Для посилення контролю за дотриманням вимог чинного законодавства України щодо карантинних заходів на території Сумської міської територіальної громади від військової частини 3051 Національної гвардії України протягом звітного періоду здійснювали чергування 34 військовослужбовці, що давало змогу створити 10 мобільних груп (вісім піших патрулів та два патрулі на автомобілі).

За словами начальника відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслава КОНОНЕНКА, у період із 24 по 30 вересня було перевірено 162 об’єкти господарювання, за підсумками чого за грубе порушення карантинних заходів мобільними групами та патрулями поліції складено 36 протоколів за статтею 44-3 КУпАП і три – за статтею 42 КУпАП.

За результатами перевірок об'єктів торгівлі та закладів громадського харчування, повідомив начальник відділу торгівлі, побуту та захисту справ споживачів Олег ДУБИЦЬКИЙ, працівниками Сумського управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області, було складено сім протоколів за статтею 42 КУпАП. Серед основних порушень: ігнорування журналу прибирання та вимірювання температури, поточного прибирання приміщень, відсутність дезінфекційних засобів. Як проінформував начальник Сумського управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області Олександр СКВАРЧА, паралельно проводилася інформаційно-роз’яснювальна робота щодо вакцинації серед керівників ринків.

Тим часом членами тимчасової комісії з контролю за проведенням дезінфекції міського пасажирського транспорту перевірено дотримання перевізниками вимог карантинних обмежень на базі ПП «Согор». Як повідомив начальник відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО, перевізнику надано рекомендації щодо посилення контролю за перевезенням пасажирів лише в захисних масках і проведенням дезінфекції робочої зони не рідше трьох разів на день. Також 29 вересня було перевірено санітарний стан салонів автобусів на маршрутах № 2, № 6, № 16, № 19, №20, № 52 – загалом 52 машини. Недоліки виявлені на маршрутах № 2, № 19, № 20, № 52. В основному це незадовільний стан чохлів сидінь та підлоги. Перевізникам направлені зауваження для усунення недоліків.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив на продовженні відповідної роботи з огляду на погіршення ситуації з COVID-19.