0010.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив на тому, що при вирішенні подальшої долі КНП «Клінічна лікарня № 5» і КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» враховуватимуть інтереси обох колективів.

Олександр Лисенко перед початком сесії поспілкувався з колективом лікарні № 5 та запросив представників ініціативної групи до зали засідань для того, щоб вони висловили свою позицію депутатам. Сам він зауважив, що в часи пандемії до питань, які стосуються медицини та лікувальних закладів, необхідно підходити виважено та обережно, зважаючи на їхню роль в реагуванні на пандемію COVID-19.

Очільник міста насамперед наголосив на тому, що в питанні реорганізації КНП «Клінічна лікарня № 5» йдеться лише про відповідний проєкт рішення, тобто до розгляду питання депутатами документ має пройти всі необхідні процедури, що й буде зроблено.

«Жодного безпідставного, одноосібного, непрофесійного рішення стосовно нової структури не буде. По-перше, я також не згоден з тим, що ми якусь одну лікарню приєднуємо до іншої. Ви почали порівнювати дві лікарні. Я б цього не хотів, адже вони нам однаково дорогі, важливо зберегти лікарів, послуги обох закладів», – сказав Олександр Лисенко, звертаючись до представників КНП «Клінічна лікарня № 5».

Міський голова додав, що, дійсно, необхідно зробити один єдиний лікувальний комплекс, але він не хотів би, щоб це питання порушувалося під час пандемії, коли в одному із закладів тільки вчора розгорнули 250 ліжок для хворих на коронавірусну інфекцію.

Насамкінець Олександр Лисенко повідомив, що цю ініціативу повинні розглядати депутатські комісії, а потім, якщо все ж таки буде позиція про об’єднання, то – спеціальна комісія, у складі якої буде рівна кількість представників обох медичних закладів.