003.jpg

21 квітня заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ поспілкувалася із сумчанами-ліквідаторами аварії на Чорнобильскій АЕС.

На зустріч завітали ті, хто 30 років тому, усвідомлюючи всю небезпеку, не побоялися за власне здоров’я, а робили все можливе, аби локалізувати та ліквідувати наслідки цієї страшної трагедії.

Присутнім було про що поговорити, адже їх об’єднують спогади про Чорнобиль. Чоловіки й жінки згадували, як їм, тоді молодим людям, доводилося боротися з радіаційною стихією. Всі вони отримали різні ступені ураження, які й до сьогоднішнього дня відображаються на стані здоров’я. Нині ліквідатори аварії на ЧАЕС отримують компенсацію за втрачене здоров’я, соціальні та медичні послуги.

Альона Дмітрєвская від імені міського голови подякувала ліквідаторам аварії на Чорнобильскій АЕС за їхню мужність, а також запевнила, що міська влада й надалі робитиме все можливе для справжніх захисників своєї держави.
Окрім того, посадовиця вручила грамоти міського голови за вагомий особистий внесок у справу соціального захисту людей, які постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС, активну громадську діяльність та особисту позицію, щодо відстоювання інтересів чорнобильської громади м. Суми.

Почесними грамотами нагороджено ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, членів правління Сумської міської громадської організації «Чорнобиль-Суми Костянтина МОСКАЛЬОВА та Антоніну ЛИТВИНЕНКО. Грамоти міського голови отримали ще четверо сумчан: Юрій САЧАВА, Валентина МАНУЗІНА, Валентина КОСТЮЧЕНКО та Василь ІВЧЕНКО.