007.jpg

Гравчині МСК «Сумчанка» піднялись в дивізіон Трофі Кубка європейських чемпіонів.

Про перспективи сумського клубу з хокею на траві розповів його директор Сергій ТАТАРЕНКО.

«Наступний рік буде ще складнішим для нас, тому що суперниками будуть на порядок вищі команди, але я думаю нам по силах показати пристойний результат в цьому дивізіоні. Тим більше, що два роки тому ми грали в ньому. Незважаючи зараз на молодий склад гравців, ми набрались досвіду і я думаю, що в наступному році дамо бій сильним командам з Німеччини і Голландії», – сказав очільник муніципального спортивного клубу.

Директор клубу зауважив, що на сьогодні МСК «Сумчанка», за невеликим винятком, майже на 100% складає збірну України з хокею на траві. Наразі дівчата готуються до відкриття сезону з індорхокею. Крім того, за словами Сергія Татаренка, у листопаді на рівні збірної України планується поїздка на традиційний представницький турнір до Лейпцигу.

Тренер МСК «Сумчанка» Світлана МАКАЄВА переконана, що в новому дивізіоні дівчата перейдуть на новий рівень змагань, адже команда має великий потенціал та можливості.

Нагадаємо: «Сумчанка» 10 років поспіль провела в дивізіоні Трофі, випавши з найсильнішого дивізіону у 2009 році. А в 2019 році опустилася до третього дивізіону. Торік розіграш не проводили через пандемію коронавірусу.

За підсумками ігор у Чехії з італійською командою SG «Amsicora ASD» та з литовською «Ginstrekte» сумські спортсменки залишилися переможцями.

В останній грі чемпіонату «Сумчанка» зустрілася з командою Швейцарії. Гра завершилась з рахунком 1:3 на користь суперників.