003.jpg

Заступник міського голови Тамара ІЩЕНКО разом із керівництвом управління охорони здоров’я та відповідних структурних підрозділів провела нараду з приватними перевізниками та керівниками ринків з питання проведення вакцинальної кампанії серед працівників відповідних галузей.

Заступник міського голови звернулась до перевізників із проханням підтримати вакцинальну кампанію, вакцинуватися самим та провести інформаційну кампанію серед своїх працівників.

«Зараз багато країн приймають заходи для протидії поширенню коронавірус штаму «Дельта», який є надзвичайно небезпечним. Всі ми маємо розуміти, що подальший звичайний стиль життя, і робота, в першу чергу, залежить від епідемічної ситуації у місті та країні та кількості вакцинованих. Ви щоденно безпосередньо контактуєте з великою кількістю людей, тому аби бути захищеними самим і не наражати на небезпеку інших необхідно щепитися. Я нагадую, що вакцинація на 80% захищає від інфікування вірусом, і на 90% забезпечує легкий перебіг хвороби», – сказала Тамара Іщенко.

На вакцинації, а також суворому контролі за дотриманням карантинних обмежень наголосила посадовець і на зустрічі з керівниками ринків, розташованих на території Сумської міської територіальної громади. Тамара Іщенко зазначила, що міська влада створює умови для доступного лікування хворих, але можливості медицини не безмежні, тому надважливо не допускати поширення хвороби. І тут велике значення мають протиепідемічні заходи та рівень вакцинації населення.

«Мій обов’язок донести до вас стурбованість про здоров’я та життя людей. Ми, як міська влада, робимо все від нас залежне, щоб захистити людей, але давайте виходити з реалій і робити все від нас із вами залежне, щоб не допустити погіршення ситуації, що може призвести до нового локдауну та запровадження жорстких обмежень»,– сказала в розмові з керівниками ринків заступник міського голови.

Учасникам зустрічей детально розповіли про роботу пунктів щеплення та Центрів масової вакцинації.

Також посадовці повідомили роботодавцям про намір міської влади провести безоплатне масове добровільне тестування на COVID-19 працівників підприємств, установ та організацій для оперативного виявлення безсимптомних інфікованих й закликали керівників ринків долучити їхні колективи до такого обстеження.

За даними управління охорони здоров'я, за останню добу у Сумах виявлено 273 нових хворих на COVID-19, померло за добу сім осіб, на лікуванні перебуває 2738 сумчан.