Надрукувати
Перегляди: 1054

Заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ разом із посадовцями міської ради зустрівся з представниками Центру освіти дорослих з міста-партнера Целлє.

Зустріч відбулася в КУ «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді», де керівнику Vhs Celle (позашкільний навчальний заклад у юридичній формі асоціації) Ліліані ШТАЙНКЕ та представнику правління Vhs Міхаелі БЛОК презентували комунальну установу та попередні напрацювання щодо реалізації проєкту «Академія дитинства». Участь у зібранні взяли заступник директора департаменту фінансів, економіки та інвестицій Лариса СКИРТАЧ, начальник відділу інвестицій та зовнішнього партнерства департаменту фінансів, економіки та інвестицій Валентина ХИЖНЯК, начальник відділу екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії департаменту фінансів, економіки та інвестицій Марина ДРАНІЧЕНКО, начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО та директор гімназії № 1 Лариса СИМОНЕНКО.

Директор установи Людмила ХАРЛАМОВА розповіла гостям про позашкільну діяльність дітей, провела екскурсію територією та приміщеннями Центру. Вона розповіла, що наразі тут навчають та виховують 2996 учнів різного віку – вони мають змогу отримати практичні та теоретичні знання, старшокласників готують до вступу в виші, а найменших – до занять у школі.

Працівник установи Владислав ВЕРТЕЛЬ представив увазі присутніх освітній проєкт «Академія дитинства», яким передбачено створення еко-парку з інтерактивними майданчиками на базі об’єкту природно-заповідного фонду «Ботанічний сад місцевого значення «Юннатівський». Загальний кошторис дій за цим проєктом – трохи більше за 1,5 млн грн. Він передбачає осучаснення матеріально-технічної бази Центру, створення нових локацій, та удосконалення вже існуючих.

Заступник міського голови Станіслав Поляков подякував гостям за візит та висловив сподівання щодо можливості подальшої спільної реалізації проєкту. Він додав, що навчання дітей поза школою – важливий елемент у системі освіти в Сумській громаді. Саме тому міська влада всіляко підтримує цю установу, щоб діти мали змогу відвідувати різноманітні гуртки, готуватися до іспитів, розвивати свої вміння та навички в зручний для них час на безоплатній основі.

Насамкінець зустрічі посадовець презентував гостям із Німеччини сувернірну продукцію з брендом Сум.