003.jpg

З нагоди відзначення Дня захисників та захисниць України, Дня українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці в Сумах відбулось урочисте вшанування пам’яті тих, хто у різні часи ціною власного життя захищав та продовжує боронити незалежність держави.

Із самого ранку до пам’ятного знаку загиблим воїнам-артилеристам, згадати звитягу земляків, які своїми звершеннями здобували та відстоювали територіальну цілісність країни, прийшли секретар міської ради Олег РЄЗНІК, заступники очільника Сум Станіслав ПОЛЯКОВ і Тамара ІЩЕНКО, обласні посадовці, військовослужбовці, депутати міської ради, представники підприємств, установ та організацій міста, рідні загиблих захисників України, молодь і небайдужі сумчани.

Учасники зібрання схилили голови в жалобі за загиблими бійцями і поклали квіти до підніжжя пам'ятного знаку.

Від імені очільника громади Олександра ЛИСЕНКА, міські посадовці подякували присутнім на заході військовим, учасникам антитерористичної операції та операції об'єднаних сил, добровольцям та ветеранам за мужність, звитягу та самовідданість в ім’я  майбутнього,  побажали усім мирного неба і міцного здоров'я.

Потому пішою ходою учасники зібрання пройшли до Монументу уродженцям Сумщини, які загинули в Афганській війні, де також вшанували світлу пам'ять загиблих покладанням квітів.

Продовжилось вшанування захисників України на Алеї Героїв, де знайшли останній спочинок сумчани, учасники АТО/ООС.

Молебень за упокій захисників держави відправив представник духовенства ПЦУ. Потому присутні поклали квіти до могили кожного бійця, який боронив українську землю. Завершився ритуал вшанування пам’яті воїнів, які загинули в зоні проведення бойових дій на Сході країни, військовим салютом.

Не оминули сумчани своєю увагою і Героїв Небесної Сотні, – їх також вшанували покладанням квітів і хвилиною мовчання.

Наостанок учасники зібрання поклали квіти до Меморіального комплексу «Вічна Слава», пам'ятника воїну АТО/ООС, що встановлений на вул. Героїв Сумщині. Вшанували цього дня й захисників, які воювали на фронтах часів Другої світової війни.

Також, сьогодні, на Театральній площі, сумчани та гості обласного центру могли оглянути виставку бойової техніки та спорядження.