006.jpg

Делегація з Сум на чолі з секретарем міської ради Олегом РЄЗНІКОМ з робочим візитом відвідала місто-партнер Люблін (Республіка Польща).

Під час візиту представники Сум взяли участь в урочистій церемонії відкриття пам’ятника блаженному священномученику отцю Омелянові Ковчу в концтаборі Майданек.

Урочистості також відвідав міністр закордонних справ України Дмитро КУЛЕБА, який вшанував пам'ять видатного українського гуманіста, що під час Другої світової війни рятував євреїв від знищення, а перебуваючи в окупованому нацистами Львові, наважився відкрито стати на захист євреїв.

5-6 жовтня делегація, у складі якої також була заступник начальника відділу інвестицій та зовнішнього партнерства Департаменту фінансів, економіки та інвестицій Катерина ГАВРИЛОВА, взяла участь у Конгресі транскордонного співробітництва.

В рамках Конгресу представники Сум зустрілись із президентом міста Люблін Кшиштофом ЖУКОМ, і обговорили напрямки майбутньої співпраці між містами.

Делегація з Сум взяла участь у Форумі Партнерів, де учасники Конгресу з країн ЄС, Білорусі та України отримали можливість обмінятися контактами та налагодити перспективи подальшої співпраці. Окрім того, для учасників Конгресу був організований навчальний візит до Пулавського науково-технічного парку, будівництво якого фінансувалося за рахунок грантових коштів Європейського Союзу та який на сьогодні є стартовим майданчиком розвитку інноваційних стартапів та наукових ініціатив.