003.jpg

У Центрі професійного розвитку педагогічних працівників розпочали підготовку освітян до участі в конкурсі «Учитель року–2022».

Цього року стати учасниками конкурсу в номінаціях «Біологія», «Інформатика», «Основи правознавства», «Мистецтво» (музичне мистецтво) виявили бажання 14 педагогів закладів освіти Сумської міської територіальної громади. Щоб вони якісно підготувалися до участі в конкурсі, психологічно налаштувалися та ефективно виступили під час конкурсних випробувань, Центр професійного розвитку педагогічних працівників започаткував роботу Школи педагогічної майстерності, перше заняття якої відбулося в четвер, 21 жовтня.

Директор Центру Вікторія ЗАКОРКО висловила впевненість, що учасники конкурсу успішно пройдуть усі випробування, продемонструють свій професіоналізм та інноваційні підходи до вчительської праці.

Поглянути на конкурс «Учитель року» очима його безпосереднього учасника дозволив емоційний виступ учителя української мови та літератури школи № 1 Юлії ПЛУЖНИК. Посівши перші місця на міському та обласному турах конкурсу, ставши учасником Всеукраїнського, педагог відкрила для себе багато шляхів, що ведуть до успішної педагогічної діяльності.

Консультант Центру Наталя ГОЛОБОРОДЬКО представила присутнім нормативну базу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року–2022», відповідно до якої відбудуться цьогорічні випробування: «Майстер-клас», «Практична робота», «Методичний практикум» (у номінації «Мистецтво» – «Творча робота»), «Тестування», «Урок», «Фрагмент дистанційного уроку». Психологічну підтримку вчителям та емоційне налаштування на участь у конкурсі надала практичний психолог школи № 17 Ліліана ЯРОВА.