002.jpg

Відділ із питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення провів інструктивні заняття з особовим складом чотирьох номерних постів радіаційного та хімічного спостереження щодо порядку організації радіаційного та хімічного спостереження на території Сум.

Начальник відділу Артур ПЕТРОВ повідомив, що проводилися і теоретичні, і практичні  заняття (тренування), які проходили в обласному центрі з підготовки формувань цивільного захисту Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

20211012 092744

Основна мета таких заходів – забезпечення готовності особового складу постів радіаційного та хімічного спостереження (РХС) м. Суми, які входять до мережі номерних постів РХС Сумської області, до виконання завдань цивільного захисту у режимі підвищеної готовності, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану, а також у режимі функціонування територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Сумської області в особливий період.

Інструктивні заняття відбувалися згідно з Методикою спостережень щодо оцінки радіаційної та хімічної обстановки, затвердженої наказом МВС України від 27 листопада 2019 року № 986.