Надрукувати
Перегляди: 721

Заступник міського голови Тамара ІЩЕНКО зустрілася з керівництвом управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми» для обговорення умов роботи виконавчого органу в «червоній» зоні.

Посадовець розповіла, що наразі ситуація із захворюваністю на коронавірус в громаді стає складнішою. Загалом у лікувальних закладах міста функціонують 592 ліжка для допомоги пацієнтам з COVID-19, а ще 85 – готуються до розгортання. Хоча і щеплено вже більше 50% дорослого населення – ситуація не стає простішою, бо додаються і сезонні хвороби.

Тамара Іщенко зазначила, що після того, як з’явилася інформація про перехід Сумщини до «червоної» зони епідемічної небезпеки, кількість людей, які бажають вакцинуватися, зросла у три рази. Вакцинація – це основний метод убезпечити людей від тяжкого перебігу захворювання. Але не менш важливо запобігати і поширенню недуги – дотримуватися безпечної дистанції, використовувати засоби індивідуального захисту, проводити дезінфекції приміщень, дотримуватися правил гігієни.

«»Надання адміністративних послуг мешканцям Сумської громади – це особлива ділянка роботи. Працівники вашого управління – ті, хто постійно комунікують із великою кількістю людей. Саме тому важливо подбати про те, щоб умови роботу ЦНАПу були максимально безпечними – нагадувати людям про всі заходи із запобігання і протидії коронавірусній інфекції», – звернулася посадовець до працівників управління.

Насамкінець заступник міського голови сказала, що боротьба з цією недугою залишається одним із пріоритетних напрямків роботи міської влади. Так, під час засідання постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, регуляторної політики було прийнято рішення про те, щоб внести пропозицію на розгляд депутатів під час сесії міської ради пропозицій щодо виділення 23 млн грн для потреб медичної галузі. Ці кошти будуть витрачені на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень, кисневих концентраторів, поповнення резервів ліків та інших необхідних матеріалів.