Надрукувати
Перегляди: 771

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО взяв участь у відкритті Днів сталої енергії, які цьогоріч проводиться в режимі відеоконференції.

Основна мета такого заходу – популяризація питань енергозбереження, протидії змінам клімату шляхом упровадження заходів із підвищення енергоефективності, збереження природнього навколишнього середовища. Також ці заходи – частина реалізації проєкту Erasmus+ Jean Monnet Chair «EU Climate Leadership» та виконання зобов’язань, передбачених Угодою мерів.

Насамперед очільник обласного центру подякував ректору СНАУ Володимиру ЛАДИЦІ, який запропонував визначити вищезгаданий ВНЗ співорганізатором Днів сталої енергії. Міський голова також відзначив, що до заходів також долучилися і міжнародні партнери в рамках реалізації проєкту «Впровадження Європейської Енергетичної Відзнаки в Україні» на території Сумської міської територіальної громади – Роман БОЛЛІГЕР та Олена ТУТОВА.

«Уже сьомий рік, на виконання зобов’язань перед європейською ініціативою Угода мерів та в рамках відзначення Європейського тижня енергоефективності, в нашому місті проводяться Дні сталої енергії, які уже стали загальноміським святом. Ці заходи покликані привернути увагу містян до таких важливих питань як енергозбереження, енергоефективність та зміни клімату. На жаль, уже другий рік поспіль ми вимушені їх проводити в режимі онлайн. Але цьогоріч ми підсилили програму заходів – міська влада об’єднала свої зусилля зі СНАУ. Також ми реалізуємо Дні сталої енергії в новому і незвичному форматі з назвою «Осіння школа «Стала енергетика та клімат»: досвід ЄС для України». Змінили й часові рамки – раніше ми святкували влітку, а у поточному році – восени, щоб заходи відбувалися паралельно з Європейським тижнем сталої енергії», – розповів Олександр Лисенко.

Голова обласного центру сказав, що на учасників цьогорічної осінньої школи чекає справжня наукова академія від провідних експертів України, які знаються на питаннях клімату та енергоефективності. В офлайні реалізовуватимуться заходи в садочках та початковій школі, а для молоді відбудеться фестиваль у форматі телемарафону сумських музичних гуртів з обговоренням тем сталої енергетики та змін клімату. Фестиваль транслюватиметься в прямому ефірі теле- та радіокомпаній протягом шести днів.

Із заходами в рамках Днів сталої енергії, які відбудуться у Сумській громаді і до яких можуть долучитися сумчани, можна ознайомитися за цим посиланням