007.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО та мер міста Гуйян (Китайська Народна Республіка) Ма НІНЬЮ підписали лист про наміри налагодити партнерські відносини між містами.

Підписання листа між сторонами відбулось у режимі відеоконференції. На підписанні також були присутні секретар міської ради Олег РЄЗНІК, заступник директора Департаменту фінансів, економіки та інвестицій Лариса СКИРТАЧ, заступник начальника відділу інвестицій та зовнішнього партнерства Катерина ГАВРИЛОВА, в. о. Генерального консула України в Гуанчжоу Дмитро КАМКОВ.

Після знайомства Олександр Лисенко представив майбутнім партнерам економічний та соціальний розвиток Сумської міської територіальної громади та майбутній план співпраці з Гуйяном.

Він зауважив, що Суми мають зовнішньоторговельні відносини з понад 90 країнами світу. Крім того, Китай входить до трійки країн, які найбільше імпортують товарів до Сум (близько 12,7% загального обсягу в обсязі 41,9 млн дол. США).

«Пріоритетним стратегічним напрямком роботи міської влади, задекларованим Стратегією розвитку міста Суми до 2030 року, є залучення інвестицій в економіку громади, – наголосив Олександр Лисенко. – Тому ми зацікавлені в налагодженні взаємовигідних відносин з інвесторами та створюємо для цього необхідні умови. Сьогодні ми відкриваємо новий напрямок для розвитку міжнародного співробітництва, і я сподіваюся, наші відносини з китайським містом Гуйян будуть успішними, продуктивними і взаємовигідними».

Сторони переглянули відеопрезентації міст Суми та Гуйян, а також обговорили основні напрямки майбутньої співпраці, зокрема в сферах економіки, освіти, культури та туризму.

Потому Сумський міський голова та мер Гуйяна підписали лист про наміри налагодити партнерські відносини між містами.

Наостанок Олександр Лисенко подякував учасникам церемонії підписання документа і висловив впевненість, що ця подія стане хорошим початком довгострокового і ефективного партнерства в інтересах обох міст.