004.jpg

Заступник міського голови Тамара ІЩЕНКО провела нараду щодо дотримання суб’єктами господарювання обмежувальних протиепідемічних заходів у період перебування Сумської області у «червоній» зоні епідемічної небезпеки.

У засіданні взяли участь заступник начальника Сумського районного управління поліції ГУНП України в Сумській області Олег ВОЛОДАРСЬКИЙ, заступник начальника правового управління Ольга БОЙКО, начальник відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олег ДУБИЦЬКИЙ.

На початку наради Тамара Іщенко наголосила на тому, що ситуація з захворюваністю на COVІD-19, а також встановлення в Сумах, як і в усій області, червоного рівня епідемічної небезпеки, вимагає неухильного дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів, але, на жаль, подекуди відсутнє чітке розуміння карантинних правил.

Слова посадовця підтвердив заступник начальника Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області. Серед основних проблем, що мали місце під час здійснення 23 і 24 жовтня контролю за виконанням суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність на території Сумської міської територіальної громади протиепідемічних вимог, Олег ВОЛОДАРСЬКИЙ назвав низький рівень організації керівництвом торговельних мереж і торгово-розважальних центрів, а також фізичними особами-підприємцями, які орендують приміщення на вказаних об’єктах, діяльності, направленої на дотримання протиепідемічних заходів. Наступна проблема – низький рівень обізнаності і суб’єктів господарювання, і громадян щодо умов, за яких протиепідемічні обмеження не застосовуються.

Зважаючи на вищевикладене, учасники наради ухвалили низку рішень, що покликані покращити ситуацію. Відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів доручили провести зустріч із керівниками (представниками) суб’єктів господарювання торгових та торгово-розважальних закладів (ринків, об’єктів сфери торгівлі та ресторанного господарства) щодо роз’яснення вимог Постанови КМУ № 1236.

На відділ із питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи поклали завдання активізувати роботу мобільних груп з контролю за дотриманням вимог чинного законодавства України щодо впровадження карантинних заходів на об’єктах, розташованих на території Сумської міської територіальної громади, та посилити контроль за дотриманням карантинних заходів на ринках, у торгово-розважальних закладах, об’єктах сфери торгівлі та ресторанного господарства.

Департамент комунікацій та інформаційної політики має посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання та населення щодо обмежень/заборон, передбачених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки, та умов, за яких вони не застосовуються.