Надрукувати
Перегляди: 1790

22 квітня під час виїзного брифінгу президент об’єднання «Help Point Sumy» Маріанна Піффаретті розказала про свої враження після огляду Сумського вищого училища будівництва та автотранспорту №11 та геріатричного пансіонату для ветеранів війни та праці.


Ці два заклади вже декілька років поспіль отримують гуманітарну допомогу зі Швейцарії.

Спершу Маріанне Піффаретті разом з міським головою Олександром ЛИСЕНКОМ, його заступником Альоною ДМІТРЄВСКОЮ та депутатом Сумської міської ради Олександром ЗИМЕНКОМ оглянули газозварювальну та столярну майстерні, бібліотеку, дегустаційний зал для підготовки кухарів, кабінет правил та безпеки дорожнього руху училища №11. Протягом трьох минулих років заклад освіти отримав лабораторне обладнання, спецодяг, меблі та інший необхідний для навчання інвентар.

«Дякую всім волонтерам та благодійному фонду, які подолали складний шлях і продовжують допомагати нашому місту. У рамках децентралізації, міська влада буде опікуватися і закладами професійно-технічної освіти. Нам є над чим працювати, а разом з нашими друзями зі Швейцарії швидше вдасться привести навчальні заклади до належного вигляду», – підкреслив очільник обласного центру Олександр Лисенко.

Благодійниця зі Швейцарії цікавилася як саме використовують предмети гуманітарної допомоги та вивчала інші потреби закладу.

Цього дня представники міської влади та волонтери з м. Волен оглянули і геріатричний пансіонат, який також протягом декількох років отримував медичне обладнання, засоби для реабілітації, спецодяг для персоналу тощо.

Тут для гостей влаштували теплий прийом з традиційними українськими атрибутами: щирими піснями та короваєм.

76-річна Маріанна Піффаретті зізналася, що дуже щаслива від того, що має змогу допомагати людям та запевнила, буде це робити і надалі.

Вона залюбки поспілкувалася з літніми підопічними пансіонату та його керівництвом і повідомила, що вже знає, які речі необхідно додати до наступного гуманітарного конвою.
Нагадаємо, його очікують у вересні цього року.