003.jpg

У рамках відзначення Днів Сталої енергії в Сумській міській територіальній громаді, Департаментом фінансів, економіки та інвестицій проведено конкурс «Збережи енергію! Зупини зміни клімату!», в якому взяли участь діти дошкільного віку, учні загальноосвітніх закладів, студенти навчальних закладів спеціальної освіти та вищих навчальних закладів Сумської громади.

Конкурс проходив у період з 20 вересня по 20 жовтня в режимі онлайн. Усі роботи були оцінені конкурсною комісією відповідно до визначених критеріїв: якість, відповідність темі, оригінальність ідеї за п’ятибальною системою.

За результатами оцінювання, у номінаціях конкурсу «Гра/заняття» (відеосюжет), «Казка», «Фото», «Відеоролик» було визначено переможців.

Усі переможці додатково будуть повідомлені про дату, час та місце отримання своїх призів.

Також, у рамках відзначення Європейського тижня сталої енергетики та Днів Сталої енергії, на виконання зобов’язань європейської ініціативи Угода Мерів, із метою формування екологічної свідомості серед дітей дошкільного віку та привернення уваги до наявних проблем у сфері енергоефективності охорони довкілля у закладах освіти Сумської міської тергромади пройшов тиждень під гаслом «Збережи енергію! Зупини зміни клімату!»

Протягом тижня діти активно залучалися до різноманітних заходів спрямованих на формування у дошкільників початкових уявлень про дії та поведінку, орієнтованих на сталий розвиток, в екологічній, економічній та соціальній сферах повсякденного життя.