0012.jpg

Під головуванням заступника міського голови Тамари ІЩЕНКО відбулась нарада з керівниками мобільних груп, які перевіряють дотримання протиепідемічних вимог на працюючих об’єктах, що здійснюють господарську діяльність на території громади.

На нараді були присутні заступник начальника управління охорони здоров'я Степан ПАК, начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав КОНОНЕНКО, начальник відділу торгівлі, побуту та захисту справ споживачів Олег ДУБИЦЬКИЙ, начальник управління «Інспекція з благоустрою в м. Суми» Руслан ГОЛОПЬОРОВ, заступник начальника Сумського районного управління поліції ГУНП України в Сумській області Олег ВОЛОДАРСЬКИЙ, командир батальйону управління патрульної поліції в Сумській області Юрій ПАРАЩУК.

Мова йшла про активізацію роботи мобільних груп із перевірки дотримання вимог чинного законодавства у період дії «червоної» зони карантину кафе, магазинів, аптек, закладів побутового обслуговування, транспортних засобів, якими перевозяться пасажири тощо.

Заступник міського голови наголосила, що на виконання доручення міського голови Олександра ЛИСЕНКА, правоохоронці, профільні міські структурні підрозділи мають у найкоротші терміни впровадити чіткий алгоритм діяльності мобільних груп і графік їх роботи: «Необхідно посилити контроль, і це стосується не лише закладів громадського харчування і торговельних центрів. Кожен повинен зрозуміти, що, порушуючи вимоги карантину, він не лише ризикує власним здоров’ям, але і може бути притягнутий за це до відповідальності. У кожному торговому закладі повинні бути в наявності антисептичні засоби для рук, має бути дотриманий масковий режим і у відвідувачів проконтрольована наявність «зеленого» сертифікату вакцинації або ж ПЛР-тесту».

Тамара Іщенко акцентувала увагу на тому, аби припинити у Сумах поширення COVID-19, мобільні групи повинні охопити перевірками всі об'єкти скупчення людей. Зокрема, варто активніше контролювати дотримання протиепідемічних вимог у непродовольчих мережевих торговельних закладах.

За словами Станіслава Кононенка, наразі у місті працюють 18 мобільних груп. Надалі опрацьовуватиметься питання збільшення їх кількості.