Надрукувати
Перегляди: 702

Управління охорони здоров’я та департамент забезпечення ресурсних платежів спростовують інформацію щодо нібито неприйняття кисневих концентраторів «БІОМЕД» Сумською міською територіальною громадою.

Нещодавно у соціальних мережах з’явилась інформація, що нібито працівники виконавчих органів Сумської міської ради не виконують рішення Сумської обласної ради від 23 липня 2021 року «Про безоплатну передачу майна (кисневих концентраторів) зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Сумської області та закріплення майна».

Дана інформація розповсюджується або особами, які не мають повної інформації, або є свідомою маніпуляцією для дезінформації суспільства в період пандемії.

Нагадуємо, що таке рішення Сумською обласною радою дійсно ухвалено 23 липня 2021 року, натомість лише 27 вересня 2021 року до управління охорони здоров’я Сумської міської ради звернулось управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації з пропозицією ініціювати перед Сумською міською радою питання про надання згоди на прийняття у комунальну власність Сумської міської територіальної громади зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Сумської області кисневих концентраторів «БІОМЕД».

Дане звернення вже 13 жовтня 2021 року було розглянуто профільною депутатською комісією (протокол № 15) та 27 жовтня 2021 року Сумська міська рада ухвалила відповідне рішення № 2040-МР, яким концентратори було прийнято до комунальної власності та уповноважено управління охорони здоров’я Сумської міської ради здійснити приймання, а в подальшому – передачу кисневих концентраторів «БІОМЕД» у кількості 136 штук у користування комунальним некомерційним підприємствам Сумської міської ради у порядку, визначеному чинними нормативно-правовими актами. Наразі готуються відповідні документи. Найближчими днями обладнання буде доставлено до лікувальних закладів.

Наголошуємо, що розподіл кисневих концентраторів закладам охорони здоров’я приватної форми власності та фізичним особам-підприємцям здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31 березня 2021 року № 333 «Питання фінансування у 2021 році закупівлі кисневих концентраторів», належить до компетенції структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій, в нашому випадку, до компетенції управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації.

Крім того, пунктом 3 рішення Сумської обласної ради від 23 липня 2021 року управлінню майном обласної ради та управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації було доручено здійснити передачу майна.