001.jpg

Заступник міського голови Тамара ІЩЕНКО провела нараду з представниками мережевих магазинів «Аврора», «Конфісклад» та «Econom Class», де обговорювалися питання протидії поширенню коронавірусу та роль бізнесу в цій роботі.

Окрім уповноважених від торговельних мереж, участь у зустрічі взяли начальник відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачі Олег ДУБИЦЬКИЙ, начальник правового управління Олег ЧАЙЧЕНКО, заступник начальника відділу превенції Сумського РУ поліції ГУ Нацполіції в Сумській області Дмитро БОНДАРЕНКО, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Сумського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Оксана МАРТІРОСЯН.

Першочергово Тамара Іщенко розповіла про складну ситуацію з поширенням коронавірусу, яка склалася на території Сумської міської територіальної громади. Посадовець зазначила, що міська влада робить усе від неї залежне для того, щоб жителі громади мали змогу і щепитися, і пройти якісне і своєчасне лікування, і необхідну реабілітацію. Проте, на жаль, цього не достатньо для того, щоб зупинити розповсюдження смертоносної недуги – тут необхідна синергія з бізнесом, усіма контролюючими органами, державою.

«Ми повинні всі разом дбати про те, щоб і продавці, і покупці – всі неухильно дотримувалися правил карантинних обмежень, які прийняті для «червоної» зони епідемічної небезпеки, в якій зараз перебуває Сумська область. Ці обмеження цьогоріч значно послаблені – ми не говоримо про локдаун і закриття всіх магазинів. Ви маєте право працювати, але повинні обов’язково виконувати всі вимоги, які передбачені постановами, – це і вакцинація працівників, і відвідування ваших магазинів лише тими особами, які мають сертифікати про повний курс щеплення або негативні тести на COVID-19, і такі незмінні правила як носіння масок, безпечна дистанція, дезінфікуючі засоби, санітарна обробка приміщень і таке інше. Ми маємо спільну мету – якнайскоріше повернутися до нормального і звичного нам ритму життя. І запорукою успіху в цьому питанні є соціально відповідальний бізнес і, звичайно, свідоме ставлення людей до всіх обмежень», – сказала заступник міського голови.

Начальник відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачі Олег Дубицький та представники Сумського РУ поліції ГУ Нацполіції в Сумській області та Сумського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області розповіли про ті зауваження, які виникали саме в цих мережевих магазинах під час перевірок їх мобільними групами. Також вони акцентували увагу на тих факторах, які необхідні для того, щоб надалі не виникало зауважень.

Насамкінець начальник правового управління Олег Чайченко сказав, що контроль за дотриманням карантинних обмежень робиться не для того, щоб знайти недоліки в роботі бізнесу, а для того, щоб максимально забезпечити такі умови, що унеможливлюють поширення вірусу.

Тамара Іщенко наголосила на тому, що такі зустрічі будуть проводитися і з іншими суб’єктами господарювання, до роботи яких були зауваження, адже важливо зробити все можливе для того, щоб перервати ланцюг захворювань.