005.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО спільно з головою Пласту в Сумах Володимиром МІЩЕНКОМ обговорили стан розвитку скаутського руху в громаді та шляхи залучення молоді до нього.

На зустрічі також були присутні депутати міської ради Вадим АКПЄРОВ та Володимир ЧЕПІК.

Голова міського Пласту ознайомив присутніх із діяльністю організації та роботою підрозділів руху в інших містах країни.

«Наша організація вивчає різні спеціалізації: військову, мистецьку, ми займаємося проєктним менеджментом, організовуємо табори і просвітницькі заходи, мандруємо. Зараз ми шукаємо волонтерів, хто буде займатися виховною і просвітницькою діяльністю, бо до нас стоїть черга маленьких дітей віком від 7 років. Загалом, заходи організації охоплюють усі категорії людей», – сказав Володимир Міщенко.

Він зауважив, що головною метою організації є сприяння патріотичному вихованню молоді. Тож, для того, аби долучити до Пласту якомога більше підростаючого покоління, необхідна допомога міської влади і депутатів. Ті, в свою чергу, пообіцяли всіляко сприяти розвитку скаутського руху в сумській громаді.

Зокрема, як зауважив Олександр Лисенко, патріотичне виховання молоді дуже важливе, особливо в умовах сьогодення, коли країна переживає такі складні часи.

«Ми активно підтримуємо розвиток пластового руху в Сумах. Думаю надалі спільно з відділом молоді створимо відповідну Програму розвитку в нашій громаді, я переконаний, що депутати підтримають її, – сказав міський голова. – Взагалі, патріотичне виховання підростаючого покоління повинно бути пріоритетним у питанні молодіжної політики, і органи місцевого самоврядування мають заохочувати і долучати молодь до таких організацій».

Зауважимо, наразі Пласт у Сумах налічує близько 50 дітей та десяти дорослих, фактично щоденно їхні ряди доповнюють нові члени руху.

Пласт – це українська скаутська організація, яка була створена у 1911 році. 12 квітня 1912 року у Львові пластуни склали першу Пластову присягу. В Україні цей рух об’єднує близько 10 тисяч членів різного віку і є найбільшою скаутською організацією України.