Надрукувати
Перегляди: 599

На виконання доручення міського голови Олександра ЛИСЕНКА в Сумах минулого тижня тривали перевірки працюючих об’єктів на дотримання чинних карантинних вимог.

Як повідомив під час щопонеділкової апаратної наради начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав КОНОНЕНКО, за розпорядженням міського голови від 3 листопада (№ 366-Р) було збільшено кількість мобільних груп та посилено контроль за дотриманням запроваджених карантинних заходів. З 29 жовтня по 4 листопада мобільними групами проведено перевірку 250 працюючих об’єктів, що здійснюють господарську діяльність на території міста (кафе, магазини, аптеки, заклади побутового обслуговування, транспортні засоби, якими перевозяться пасажири тощо). 

За грубе порушення карантинних заходів (ігнорування маскового режиму, недотримання запроваджених карантинних норм і правил) мобільними групами та патрулями поліції під час чергування було складено чотири протоколи за статтею 42 КУпАП та 128 протоколів – за статтею 44-3 КУпАП (із них 15 протоколів на водіїв автобусів за порушення дотримання допустимої кількості пасажирів у салонах). Також складено дев'ять актів перевірки.

Контроль за дотриманням вимог чинного законодавства України щодо карантинних заходів вдалося посилити завдяки військовослужбовцям в/ч 3051 Національної гвардії України. Протягом звітного періоду до роботи мобільних груп було залучено 58 військовиків, які спільно з працівниками поліції склали дев'ять протоколів про адміністративні правопорушення за статтею 44-3 КУпАП.

«Коли починаємо жорсткіше працювати відразу є результат. Посилюйте превентивні заходи. Іншого виходу з ситуації, як протидіяти поширенню інфекції, на жаль, зараз немає. Тому надалі працюйте в тому ж режимі, дане доручення залишаю на контролі», – зазначив міський голова Олександр Лисенко.

За інформацією начальника відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олега ДУБИЦЬКОГО, минулого тижня працівники відділу, Головного управління Держпродспоживслужби та працівники Національної поліції взяли участь у здійсненні рейдів щодо дотримання контролю карантинних заходів.

За тиждень було обстежено понад 12 підприємств і закладів громадського харчування, а саме: ТЦ «Євробазар», ТЦ «Мануфактура» та ресторанні заклади по вул. Харківська. У результаті проведених рейдів спеціалістами Держпродспоживслужби складено чотири адміністративні протоколи за статтею 42 КУпАП.

Під час перевірки з адміністраторами та працівниками вищезазначених об’єктів господарювання були проведені профілактичні бесіди щодо недопущення порушень карантинних норм чинного законодавства України.

З приводу перевірок громадського транспорту звітував начальник відділу транспорту, зв'язку і телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО. Він зауважив, що у вівторок, 2 листопада, проведено перевірку маршрутів № 1, № 5, № 19, № 17А та № 55 на дотримання карантинних заходів, стану салонів автобусів та графіків руху автомобілів. Загалом перевірено 30 автобусів.

Деяким перевізникам надано рекомендації щодо поліпшення загального стану транспорту – зміни обшивки салонів автомобілів, ремонт даху та підлоги. У середу, 3 листопада, на автостанції «Першотравнева» перевірено автобуси маршрутів «Суми–Чернеччина» та «Суми–Стецьківка».