Надрукувати
Перегляди: 552

Департамент соціального захисту населення нагадує, що термін подачі документів на одноразову матеріальну допомогу дітям із багатодітних сімей, які вступили до ВНЗ закінчується 30 листопада.

Розмір допомоги залежить від прожиткового мінімуму, встановленого законодавством на 1 січня 2021 року: на дитину віком до 18 років – 2395 гривень, від 18 років – 2270 гривень.

Такі виплати надаються як додаткові соціальні гарантії відповідно до програми «Милосердя» за кошти бюджету громади, якщо діти з багатодітних сімей цього року вступили до закладів вищої освіти ІІІ-IV рівнів акредитації та на момент зарахування на навчання мали зареєстроване місце проживання в територіальних межах Сумської міської територіальної громади або були взяті на облік в департаменті соціального захисту населення як внутрішньо переміщені особи не пізніше 1 січня нинішнього року.

Документи, які необхідно надати батькам до департаменту: заява, копія паспорта повнолітньої особи або дитини та її законного представника, копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків повнолітньої особи або дитини та її законного представника (крім осіб, які мають відмітку у паспорті про відмову від прийняття такого номера, або осіб, які мають інформацію про такий номер у паспорті в формі ID-картки); документ, що підтверджує реєстрацію місця проживання дитини в територіальних межах Сумської міської територіальної громади на момент зарахування на навчання; документ, що підтверджує зарахування на навчання; копію посвідчення дитини з багатодітної сім’ї.

Документи слід направити поштою на адресу департаменту: 40035, м. Суми, вул. Харківська, буд. 35. Або передати через скриньку, розташовану на І поверсі адмінбудівлі департаменту соціального захисту населення.