Надрукувати
Перегляди: 619

З метою забезпечення прав дітей в умовах проведення карантинних заходів фахівці міського центру соціальних служб, управління «Служба у справах дітей» та сектору ювенальної превенції Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області відвідали сім’ї з дітьми, які потребують підтримки з боку соціальних служб.

Батькам наголосили на забезпеченні потреб дітей, в тому числі освітніх, на дотриманні заходів безпеки під час навчання школярів у домашніх умовах, негайному реагуванні в разі погіршення стану здоров’я дітей.

Фахівці міського центру соціальних служб зазначають, що в умовах вимушеної самоізоляції внаслідок карантинних заходів існують значні ризики загострення в суспільстві таких проблем, як неналежне виконання батьками своїх обов’язків, вживання алкоголю, наркотичних засобів, домашнє насильство, жорстоке поводження з дітьми тощо. У разі виявлення дитини, яка потребує сторонньої допомоги, необхідно звертатися до Сумського міського центру соціальних служб (тел: 70-06-07), управління «Служба у справах дітей» (тел.: 70-19-16), або до органів поліції на лінію «102».