002.jpg

Заступник міського голови Тамара ІЩЕНКО провела інформаційну бесіду з керівниками структурних підрозділів міської ради щодо проведення вакцинації працівників виконавчих органів.

Разом із головним спеціалістом управління охорони здоров’я Наталією КІПЕНКО та сімейним лікарем КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» Наталією СОЛДАТКІНОЮ посадовець розповідала про необхідність продовження роботи з працівниками відділів, управлінь та департаментів щодо проведення щеплень.

«Кожен із нас комунікує з великою кількістю населення. І хоч посадові особи органів місцевого самоврядування не входять до списку тих, кого відсторонюють від роботи через відсутність щеплення, ми все одно маємо бути дуже обачними і відповідальними. Адже це, в першу чергу, безпека нас самих, членів наших сімей, колег на роботі, усіх тих, з ким ми щодня стикаємося в ході своєї професійної діяльності. Мені дуже приємно, що у нас, дійсно, чималий відсоток вакцинованих серед посадових осіб. Але все ж хочу ще раз нагадати, що ми перебуваємо в такій ситуації, коли має бути вакцинований кожен, хто не має протипоказань для щеплення», – зауважила Тамара Іщенко.

Головний спеціаліст відділу охорони здоров’я та сімейний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» розповіли про те, які вакцини зараз наявні у пунктах щеплення, про особливості їхньої дії. Окрім того, Наталія Солдаткіна під час своєї доповіді зосередила увагу на особливостях перебігу цієї хвилі коронавірусної інфекції. Вона ще раз акцентувала, що вакцинація, хоч і не захищає від інфікування, проте забезпечує більш легкий перебіг недуги.

Керівники структурних підрозділів мали змогу отримати відповіді на запитання, які їх цікавили. Також заступник міського голови нагадала, що є можливість щеплювати організовані колективи – для цього необхідно зібрати групу охочих і зателефонувати до відповідного профільного управління для організації процесу вакцинації безпосередньо на місці роботи.