004.jpg

Посадовці Сумської міської ради та представники громадських організацій стали учасниками фокус-групи, організованого Моніторинговою місією Організації Об’єднаних Націй з прав людини в Україні.

Групове дослідження у форматі онлайн відбулося в рамках проєкту «Права людини в основі бюджетного процесу у сфері соціального захисту на місцевому рівні в Україні». Аналізу підлягають партиципативні процеси у місцевих бюджетах та системі соціального захисту населення.

Участь у спілкуванні з експертом Місії Леонідом ДОНОСОМ взяли представники Департаменту комунікацій та інформаційної політики, Департаменту соціального захисту населення, терцентру «Берегиня», громадських організацій у сфері захисту інтересів людей з інвалідністю та прав людей, ВПО, національних меншин, постраждалих від насильства, дорадчих органів та інших.

Посадовці та представники громадськості обговорювали рівень участі мешканців територіальної громади у соціальній політиці, формуванні бюджету та у громадському (партиципаторному) бюджеті. Учасники ділилися власним досвідом та практиками відповідно до тематики, висловлювали думки щодо можливостей розв’язання проблемних ситуацій, удосконалення системи взаємодії та комунікації, використання інструментарію партиципації у Сумській міській територіальній громаді.

За підсумками проведення такого фокус-дослідження та аналізу наданої органами місцевого самоврядування інформації, у рамках проєкту Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні будуть розроблені експертні рекомендації.