002.jpg

Начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО, під час апаратної наради при міському голові Олександрові ЛИСЕНКУ повідомила, що ситуація із захворюваність містян на коронавірусну інфекцію у Сумах залишається вкрай напруженою.

«Зберігається практично повне завантаження ліжок у міських лікарнях, визначених для допомоги хворим на COVID-19. Крім того, осіння хвиля коронавірусної хвороби характеризується значним зростанням споживання кисню серед госпіталізованих пацієнтів. За даними МОЗ України, зараз один хворий на COVID-19 споживає у 5–6 разів більше кисню, ніж це було навесні», – зауважила начальник управління охорони здоров'я.

З питання забезпеченості ліжок киснем, Олена Чумаченко зауважила, що наразі міські заклади охорони здоров'я киснем забезпечені.

«З метою забезпечення проведення кисневої терапії для хворих стиснений кисень у балонах продовжує надавати ТОВ «Техногаз-С», рідкий кисень вже завтра буде доставлено з інших підприємств України, зокрема з ПрАТ «АЗОТ», що у Черкасах», – повідомила посадовець.

Вона також наголосила на тому, що більшість госпіталізованих – невакциновані люди, також невакциновані більше потребують кисневої підтримки та проведення інтенсивного лікування.

Так, у КНП «Клінічна лікарня № 5» перебувають на лікуванні 258 хворих, на кисневій терапії – 197 пацієнтів, 15 – на ліжках інтенсивної терапії (на ШВЛ – четверо хворих, на СІПАП – 11); у КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» – 123 хворих, на кисневій терапії – 63 пацієнт, у відділенні інтенсивної терапії – шість; у КНП «Клінічна лікарня № 4» – 57 хворих, на кисневій терапії – 25 пацієнтів, на СІПАП – п'ять пацієнтів; у КНП «Центральна міська клінічна лікарня» – 61 хворий, із них на ліжках інтенсивної терапії – дев'ять; у КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» перебуває 26 дітей із діагнозом коронавірусної хвороби. Також у лікарні 48 дітей із іншою патологією.

До КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології ім. З. Й. Красовицького» госпіталізовано 55 сумчан, у реанімації – чотири, на ШВЛ – чотири; у КНП «Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни» лікуються 87 сумчан, у реанімації – три, на ШВЛ – один; у КНП «Сумська обласна клінічна лікарня» перебувають 64 хворих, у відділенні інтенсивної терапії – вісім, на ШВЛ – чотири.

У міських лікувальних закладах для дорослих залишаються вільними 91 ліжко, з них 66 забезпечені киснем. Для дітей у наявності 109 вільних ліжок, із них із киснем – 67.

Олена Чумаченко також зауважила, що у Сумах активно продовжується кампанія з вакцинації мешканців від COVID-19. Протягом вихідних днів проведено 2374 щеплення. Загалом за тиждень – 15979 щеплень.

За останню добу виявлено 102 пацієнти. Померло шість осіб, одужало – 142. Загалом, з початку тестування на коронавірусну інфекцію, а саме з початку квітня, у Сумах зареєстровано 50596 осіб з позитивним ПЛР-дослідженням. Серед них 47924 дорослих та 2672 дитини.