Надрукувати
Перегляди: 710

У Сумах з нагоди Дня Гідності та Свободи вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні й усіх, хто загинув у боротьбі за незалежність і цілісність України.

Зранку керівництво громади, депутати, військовослужбовці, представники правоохоронних органів, громадських організацій і молодь поклали квіти до могили учасника Революції Гідності Олексія Братушки, пам’ятного знаку і могил загиблим воїнам АТО/ООС на Алеї Героїв.

Потому у сквері Героїв Небесної Сотні відбувся мітинг, де учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих на Майдані та полеглих у боях на Сході нашої держави.

«Сьогодні ми згадуємо буремні події Революції Гідності та віддаємо шану мужності та патріотизму наших земляків, які відстоювали демократичні цінності країни. Наші захисники досі боронять кордони України від підступного ворога. Війна на Сході забирає життя кращих із кращих, тих, про кого вічно пам'ятатимуть прийдешні покоління українців. Ми завжди будемо у боргу перед рідними та близькими загиблих захисників… Наш святий обов'язок зробити так, щоб сьогоднішня молодь пам'ятала Героїв і цінувала їхній подвиг!» – сказав очільник Сумської громади Олександр ЛИСЕНКО.

Міський голова висловив вдячність всім, хто у скрутні для країни часи, постав на захист демократичних цінностей і національних інтересів держави. За активну громадянську позицію та з нагоди Дня Гідності та Свободи Олександр Лисенко відзначив громадських діячів, учасників Революції Гідності – Івана МОЗГОВОГО та Олександра ХОМЕНКА.

Пригадав події Помаранчевої Революції та Революції Гідності й голова Конгресу української інтелігенції Сумщини, громадський і політичний діяч Віктор КАЗБАН. Він зауважив, що вони корінним чином перевернули свідомість українського народу, об’єднали мільйони людей у прагненні кращого життя та навіки змінили хід історії.

«Україна обрала європейський вектор розвитку і не зверне з цього шляху, доки серед нас житимуть справжні патріоти держави, ті, які зброєю і словом захищають незалежність країни, відстоюють її Гідність і бережуть свободу», – сказав Віктор Казбан.