0010.jpg

Сумський Палац дітей та юнацтва продовжує свою роботу – у дистанційному режимі працює і відділ декоративно-прикладної творчості.

У Народній студії образотворчого мистецтва «Країна мистецтва» (керівник Валентина КОЗДРОВСЬКА) триває освітній процес. Минулого тижня в форматі дистанційного навчання пройшли заняття в програмі ZOOM.

Перша група навчалася за темою «Теорія кольору» – закріплювали знання з основ кольорознавства, малювали «коло Іттена». Друга група – тема «Перспектива», де узагальнювали знання з лінійної перспективи та використовували закони перспективи при малюванні предметів призматичної форми та кола в перспективі.

Під керівництвом Дар'ї ШЕРСТЮК відбулися заняття в ZOOM з тем: «Основний 1: Перспектива предметів. Малювання плоских предметів у перспективі», «Основний 2: Продовження роботи над конструктивним малюнком», «Основний 3: Етапи ведення навчального малюнку. Виконання малюнку натюрморту групи гіпсових тіл з драперією».

Під керівництвом Людмили ДІЖЕВСЬКОЇ пройшли заняття в ZOOM та офлайн робота в додатку Viber за темами: «Багатомірність простору в творах художників. Лінійна перспектива. Виконання вправ з використанням законів перспективи», «Виконання начерків нескладних будівель з урахуванням законів лінійної перспективи», «Знайомство зі світом тварин. Малювання композиції «Чудо-юдо риба кит», «Використання зближених кольорів при виконанні осіннього пейзажу», «Поєднання елементів декоративного розпису. Виконання творчої роботи «Жар-птиця», «Поняття орнаменту та способи його розміщення. Стрічковий орнамент. Виконання орнамента для рушника», «Пропорції та пропорційні співвідношення при виконанні малюнків. Виконання нескладного натюрморту з урахуванням пропорційних співвідношень», «Виконання творчої роботи "Осінь за моїм вікном».

Під керівництвом Анастасії ФЕДОРОВОЇ відбулися заняття в програмі Zoom з групою першого основного рівня. Вихованці продовжили вивчення теми «Графіка». У практичній роботі виконали штрихування об'ємних предметів, закріпили теоретичний матеріал виконавши вправу на платформі LearningApps.org

У групі четвертого основного рівня відбулося заняття в Zoom з історії мистецтва за темою «Народне декоративне мистецтво України». Вихованці переглянули відео в YouTube на каналі «Суспільне. Культура» з циклу «Музеї. Як це працює», у якому дізнавалися щодо Національного музею українського народного декоративного мистецтва.