Надрукувати
Перегляди: 810

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО відвідав прем’єрний показ фільму «Зв’язок поколінь (Сумщина). Слобожанщина: земля сіверян».

У двох серіях середньою тривалістю 40 хвилин подається історія Слобожанщини від скіфів і козаків до Героїв сучасності – серед таких сумчани Ігор Гольченко та Сергій Табала, розповіді про яких побудовані на спогадах їхніх рідних і знайомих, а також на унікальних кадрах інтерв’ю з ними самими. Фільм знятий за фінансової підтримки Міністерства молоді та спорту України в рамках проекту «Зв’язок поколінь» громадською організацією «Українське об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО».

Міський голова Олександр Лисенко подякував усім, хто працював над стрічкою, за ту роботу, що була проведена, та наголосив на важливості такого матеріалу в національно-патріотичному вихованні молодого покоління, тому пообіцяв своє сприяння у поширенні фільму, насамперед – серед дітей і молоді.

«Україна має славну, але в той же час непросту історію. В усі часи українцям випадало боронити державу – і вони з честю це робили. І всі вороги розуміють, а хто ще не зрозумів, як наш сьогоднішній ворог – Росія, зрозуміє, що ми ніколи не віддамо своєї землі, – сказав Олександр Лисенко. – Історія України пишеться щодня. Нині, на жаль, червоним – кров’ю наших захисників. Треба знати, якою дорогою ціною нам дістається мир тут, у Сумах. Наш обов’язок – пам’ятати подвиги наших хлопців, які не повернулися з фронту, які віддали свої життя за те, щоб був мир. Цей фільм – це знак шани та глибокої поваги. Вічна пам‘ять, вічна слава тим, хто віддав життя за Україну! Слава Україні».

«Зв’язок поколінь (Сумщина). Слобожанщина: земля сіверян» – четверта кінокартина документального відеопроєкту «Зв’язок поколінь». Він спрямований на виховання у юнацтва та молоді патріотизму заради забезпечення цілісності і соборності України, що є серцевиною української національної ідеї. Проєкт складається з циклу фільмів про героїв українсько-російської війни, їхні рідні міста і села.

«Зв’язок поколінь (Сумщина). Слобожанщина: земля сіверян» (1 серія)

«Зв’язок поколінь (Сумщина). Слобожанщина: земля сіверян» (2 серія)