Надрукувати
Перегляди: 1041

У четвер, 2 грудня, в онлайн-режимі відбулось перше засідання Координаційної ради з впровадження Стратегії інтеркультурного розвитку м. Суми.

До її складу увійшли фахівці структурних підрозділів Сумської міської ради, що впроваджують у своїй діяльності політику інтеркультурності, зокрема, у галузі освіти, культури, охорони здоров’я, надання адміністративних послуг та соціального захисту, а також представники управління патрульної поліції в Сумській області, Центрів по роботі з іноземними студентами вищих навчальних закладів, громадських організацій та національно-культурних товариств.

Директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН доповіла про стан впровадження Стратегії інтеркультурного розвитку міста Суми у 2021 році. Посадовець наголосила на тому, що реалізація Стратегії через пандемію і суворі карантинні обмеження відбувалася в особливих умовах. Проте, навіть це не завадило впровадити низку цікавих заходів.

Основним акцентом зустрічі стало планування спільної діяльності на 2022 рік. Члени Коордради під час онлайн-спілкування подали чимало актуальних пропозицій та ініціатив в рамках завдань Стратегії ІСС. Зокрема, директор Сумського єврейського благодійного фонду «Хесед Хаїм» Єлизавета ШЕРСТЮК запропонувала реалізацію спільних творчих проєктів із використанням мистецького простору Сумського єврейського центру, проведення тренінгів із толерантності та інших заходів щодо поліпшення комунікації між національними меншинами сумської громади. Планами щодо напрямків співпраці, зокрема, щодо толерантної поведінки та безпеки громади, поділилась представниця патрульної поліції Юлія РОЖЕНКО.

Активними в обговоренні спільних ініціатив були й співробітники сумських вишів.

Наостанок зустрічі її учасники обговорили етапи виконання завдання, що зазначене у Планах Дій Національної мережі інтеркультурних міст України. Одне з таких – збір інформації для заповнення та подання питальника ІСС Індексу. Це необхідно для аналізу Сумської територіальної громади за ІСС Індексом та порівняння його показників з даними 2016 року, коли місто приєдналося до Національної мережі ІСС.