Надрукувати
Перегляди: 665

Заступник міського голови Тамара ІЩЕНКО провела зустрічі з керівництвом ринків і підприємцями, на яких обговорили питання реалізації на території сумської громади хвойних дерев.

Підставою для зустрічей стала відмова виконавчого комітету надати дозвіл на розміщення по місту об’єктів сезонної торгівлі (продаж хвойних дерев), у відповідь на що міським головою Олександром ЛИСЕНКОМ було надано доручення опрацювати питання виділення таких місць на ринках міста.

Під час спілкування з адміністрацією ринків посадовці, серед яких були також начальник відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олег ДУБИЦЬКИЙ, начальник управління «Інспекція з благоустрою в м. Суми» Руслан ГОЛОПЬОРОВ, обговорили можливість виділення таких місць та торкнулися питання організації відповідної торгівлі.

Обговорення цієї теми було продовжено на зустрічі представників міської влади та органів поліції з підприємцями, які подали заявки на здійснення торгівлі хвойними.

«З огляду на те, що місця торгівлі хвойними часто не відповідали запитам і потребам споживачів, не давали змогу вільно пересуватися пішоходам тротуарами, мали місце інші зауваження, цього року ми повинні випрацювати такий механізм роботи, щоб вирішити компромісно питання: не створити сумчанам незручності, задовольнити попит споживачів, а разом із тим не порушити права суб’єктів господарювання на здійснення підприємницької діяльності, щоб торгівля відбувалася в законному руслі та не повторилася ситуація, що мала місце при реалізації баштанних», – зазначила Тамара Іщенко.

Посадовець повідомила, що, за інформацією керівництва торжищ, можливість розміщення точок із продажу ялинок і сосен є на Центральному ринку, а також ринках на вул. Привокзальна та вул. Інтернаціоналістів. Також посадовець звернула увагу підприємців на обов’язкове вжиття заходів із недопущення скупчення покупців та порушення карантинних вимог.

На цьому, а також на неприпустимості здійснення незаконної торгівлі, наголосили присутні на зустрічі представники Сумського районного управління поліції ГУНП України в Сумській області та патрульної поліції.

Своєю чергою підприємці звернулися до міської влади з проханням розглянути можливість виділення під реалізацію хвойних територій, на яких така торгівля відбувала в попередні роки. Також запропонували, як варіант, посилити вимоги до облаштування таких торговельних точок і пообіцяли дотримуватися цих правил.