0010.jpg

Під головуванням заступника міського голови Станіслава ПОЛЯКОВА відбулась нарада за участі керівництва управління освіти і науки, директорів шкіл та представників управління Державної служби якості освіти в Сумській області з питання проведення інституційного аудиту закладів загальної середньої освіти.

Начальник управління Державної служби якості освіти у Сумській області Алла РЯБУХА ознайомила присутніх із методологією запровадження інституційного аудиту як нової форми комплексної зовнішньої перевірки й оцінювання освітніх й управлінських процесів закладу освіти та із порядком проведення інституційного аудиту в 2022 році.

За планом, у наступному році оцінювання освітніх і управлінських процесів шкіл та внутрішньої системи забезпечення якості освіти здійснюватиметься за напрямами: освітнє середовище закладу освіти, система оцінювання учнів, педагогічна діяльність педагогічних працівників закладу освіти та управлінські процеси закладу освіти.

«Громада має бути зацікавлена ініціювати інституційні аудити шкіл, бо висновки й рекомендації, що надаються засновнику та закладу за результатами аудиту, – джерело комплексної об’єктивної інформації про освітню діяльність школи, – зазначила Алла Рябуха. – Інструментарій інституційного аудиту розроблений таким чином, що дає змогу вивчити й оцінити всі аспекти освітньої діяльності і точково працювати над вирішенням тих чи інших проблем».

Присутнім вона порекомендувала книгу «Повноваження ОМС щодо забезпечення якісної освіти», що є певною методичкою з даного питання.

Потому заступник начальника управління – начальник відділу інституційного аудиту Наталія ЮШКО за допомогою презентації розповіла про забезпечення якісної освіти в громаді в умовах децентралізації.

Начальник управління освіти та науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО та депутат міської ради, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, науки, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту Валентина ДОМІНАС наголосили на тому, що висновки та рекомендації, підготовлені за результатами інституційного аудиту, безперечно допоможуть школам у вдосконаленні власного шляху розвитку.

Зауважимо, наразі експертна група проводить аудит школи №7.

Підбиваючи підсумки наради, Станіслав Поляков подякував за роботу керівникам закладів освіти, а представникам управління Державної служби якості освіти в Сумській області – за надані роз'яснення та рекомендації.