005.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО разом із начальником управління освіти і науки Антоніною ДАНИЛЬЧЕНКО з робочим візитом відвідали школу № 17, де завершився ремонт харчоблоку та їдальні.

Міський голова зазначив, що міська влада щорічно по завершенню бюджетного і календарного року підбиває підсумки роботи по кожній із галузей життєдіяльності громади, освітня сфера – не виняток: «Щорічно ми звітуємо про свою роботу. І наразі ми перебуваємо в школі № 17, де завершилися роботи на одному з наших об’єктів – це харчоблок. Ми завжди контролюємо питання, пов’язані з ремонтами у їдальнях та харчоблоках, адже це здоров’я наших дітей. Адже, коли ми кажемо про комфортне перебування дітей у школі, то це не тільки про ремонт рекреації, класів, це не тільки про навчальне обладнання, про утеплення закладів. Ми говоримо й про одну з основних послуг – це харчування. Це також про забезпечення комфортного перебування дітей в освітньому закладі».

Очільник громади повідомив, що це спільний проєкт керівництва Сум та області, який фінансувався за рахунок коштів держави й сумської громади. Загальна кошторисна вартість робіт становила трохи більше 6,5 млн грн, з яких 4,526 млн грн – кошти бюджету Сумської міської тергромади, а 1,948 млн грн – субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Окрім того, за рахунок залишку освітньої субвенції було придбано сучасне обладнання для харчоблоку на загальну суму 1,6 млн грн, а саме: посудомийну машину, пароконвектомат, шафи духові та жарочні, електричні плити, холодильні та морозильні камери, транспортери, тістоміси, меблі тощо.

Олександр Лисенко наголосив на тому, що такі проєкти контролює особисто, адже найбільша цінність – це життя і здоров’я кожного мешканця нашої громади: «Послуга з харчування у школі – дуже важлива. Тому особисто контролюю кожну школу, будемо перевіряти виконання робіт у всіх освітніх закладах, де проводилися ремонти, у тому числі – і харчоблоків. Адже всі мають бачити і отримувати інформацію про те, як використовуються кошти громади».

Також, у 2021 році оновлено обладнання для харчоблоків у школах № 1, № 2, № 3, № 10, № 30, № 13, № 14, № 18, № 19, № 20, № 21, № 22, № 23, № 24, № 26, № 31, Великочернеччинській ЗОШ, на що спрямовано кошти залишку освітньої субвенції у загальній сумі 1,773 млн грн, кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у загальній сумі 956,840 тис. грн, кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» у сумі 700 тис. грн, кошти бюджету Сумської міської територіальної громади 300 тис. грн.

Протягом 2020–2021 років здійснено сучасний ремонт харчоблоків у школах № 10, № 30, № 4, № 12, № 20, № 23, № 32, Стецьківській ЗОШ, Великочернеччинській ЗОШ, на що спрямовано кошти залишку освітньої субвенції у сумі 2,54 млн грн, кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у загальній сумі 2,96 млн грн, кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» у сумі 720,6 тис. грн, кошти бюджету Сумської міської територіальної громади у сумі понад 6,65 млн грн.

Підсумовуючи візит, голова обласного центру зазначив, що міська влада працюватиме й надалі над тим, щоб кожна їдальня, кожен харчоблок у освіти закладах громади виглядав саме так. Адже важливий не тільки освітньо-виховний процес, а ще й те, що діти почувають себе комфортно, мають змогу харчуватися їжею, яка безпечна, свіжа й смачна.