006.jpg

Депутатським корпусом міськради було підтримано рішення щодо погашення заборгованості з різниці в тарифах.

Дане питання врегульовується згідно з Законом України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення».

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО повідомив, що таке рішення громади чекали вже давно. Для цих потреб Уряд виділив 26 млрд грн, яких, за підрахунками Кабміну, має вистачити для погашення заборгованості з різниці в тарифах підприємствам та організаціям по всій Україні.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 15 грудня 2021 року «Про деякі питання реалізації заходів, передбачених пунктом 27 статті 14 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік», протоколу від 23 вересня 2021 року № 1 територіальної комісії з питань узгодження заборгованості різниці в тарифах Сумської облдержадміністрації АТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» мають погасити заборгованість у сумі 193 млн грн, а Сумському національному аграрному університету – 1,7 млн грн.

Погашення заборгованості на послуги, які надавалися вищезгаданими організаціями та підприємствами, повинно бути за період з 1 січня 2016 по 1 червня 2021 року.

Дане рішення ухвалили для того, щоб, після доведення субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах, врахувати зміни у складі доходів та видатків бюджету Сумської міської територіальної громади на 2021 рік у встановленому законодавством порядку.

До кінця поточного року мають бути внесені зміни до держбюджету, а вже потім проблему розв’язуватимуть у громадах безпосередньо.