005.jpg

Управління «Служба у справах дітей» провело чергове засідання колегії з питань соціального захисту та профілактики правопорушень серед дітей.

Під час зустрічі обговорили актуальні питання: протидія жорстокому поводженню, реагування на випадки насильства над дітьми (доповідач: начальник управління «Служба у справах дітей» Валерія ПОДОПРИГОРА); захист осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах, унаслідок домашнього насильства (доповідач: директор Сумського міського центру соціальних служб Марія ВЕРТЕЛЬ); проведення профілактичної роботи з батьками учнів щодо запобігання насильства в сім'ї, недопущення випадків фізичного та психологічного насильства відносно неповнолітніх (доповідач: заступник начальника управління освіти і науки Олена НАЗАРЕНКО).

На засіданні колегії була також присутня заступник директора департаменту соціального захисту населення Олена БУТОВА, яка довела до відома присутніх інформацію про стан домашнього насильства в Сумській міській тергромаді, розкрила актуальні проблемні питання при запровадженні роботи в цьому напрямі.

Особливу увагу було приділено питанню взаємодії суб'єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

За результатами проведення колегії учасники вирішили об’єднати зусилля всіх суб’єктів соціальної роботи для проведення профілактичної роботи щодо запобігання домашньому насильству та жорстокому поводженню з дітьми, своєчасного здійснення соціально-правового захисту дітей та надання екстреної допомоги сім’ям.