Надрукувати
Перегляди: 746

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО відзначив учасників конкурсу, організованого Департаментом фінансів, економіки та інвестицій в рамках «Днів Сталої енергії», та взяв участь у презентації книги казок на екологічну тематику.

Основне завдання такого конкурсу – це привернення уваги дітей та молоді до екологічних проблем громади, питань енергоефективності та зміни клімату.

Участь у ньому могли взяти діти дошкільного віку, учні загальноосвітніх навчальних закладів, студенти закладів фахової передвищої освіти та вищих навчальних закладів Сумської міської громади. Згідно з віковими категоріями учасники мали можливість взяти участь у конкурсі в номінаціях «Гра/заняття», «Казка», «Фото» та «Відеоролик».

Після завершення прийому робіт учасників – компетентне журі оцінювало творчість маленьких та юних сумчан за вищезгаданими номінаціями. Найкращі напрацювання в номінації «Казки» опублікували в книзі «Збережи енергію! Зупини зміни клімату!», яку презентували в Центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка.

Як повідомила начальник відділу екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії Марина ДРАНІЧЕНКО, було дуже важко обрати найкращі роботи, адже всі учасники виявилися талановитими та обдарованими. Вона зазначила, що ідея видати книгу – стала дуже важливою, адже це дасть змогу показати дорослим, наскільки важливо дослухатися до дитячих думок у питаннях збереження навколишнього середовища.

До книги увійшли дитячі казочки, у яких головні герої усіляко дбали про те, щоб зберегти свою планету. Ілюстрації для видання розробила сумська художниця Світлана КАЧУРОВСЬКА. Це вже 13 книга, над розробкою малюнків для якої вона працювала. Вона зазначила, що вперше довелося ілюструвати книгу в цифровому форматі.

Міський голова Олександр Лисенко привітав усіх учасників конкурсу та зазначив, що вони провели надзвичайну роботу, яка повинна спонукати всіх мешканців громади берегти навколишнє середовище: «Я вражений тією роботою, яку вам удалося провести. Ви талановиті та обдаровані, маєте такі погляди на питання екології, які повинні змотивувати дорослих і сортувати сміття, і економити світло, і компостувати відходи, і висаджувати дерева. Ця книга має бути настільною для кожного, адже казки – це саме ті твори, які читають люди різних вікових категорій. У нас є чудова книга «Казкове місто Суми», яку ми даруємо нашим гостям, друзям, колегам. Вона розповідає про нашу малу Батьківщину. А тепер я хотів би, щоб ми дарували і цю книгу – вона б розповіла і про наших маленьких авторів, і про те, що важливе для всієї нашої планети».

Насамкінець очільник громади нагородив переможців конкурсу в чотирьох номінаціях, подякував членам журі та всім, хто допомагав в організації цього конкурсу, а також відзначив Департамент фінансів, економіки та інвестицій за чудову ініціативу щодо реалізації проєкту «Збережи енергію! Зупини зміни клімату!».