Надрукувати
Перегляди: 610

На виконання доручення міського голови Олександра ЛИСЕНКА минулого тижня мобільні групи продовжували здійснювати контроль за дотриманням вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів на об’єктах, розташованих на території населених пунктів Сумської міської територіальної громади.

Як повідомив під час щопонеділкової апаратної наради начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав КОНОНЕНКО, з 10 по 16 грудня мобільні групи перевірили 289 об’єктів, що здійснюють господарську діяльність на території міста (кафе, магазини, аптеки, заклади побутового обслуговування, транспортні засоби, якими перевозяться пасажири тощо). Мобільними групами, а також патрулями поліції складено 26 актів перевірки, два протоколи за статтею 42 КУпАП та 75 – за статтею 44-3 КУпАП.

Контроль за дотриманням вимог чинного законодавства України допомагали здійснювати представники в/ч 3051 Національної гвардії України в кількості 55 осіб, які працювали в складі 15 піших патрулів і двох патрулів на автомобілях.

За інформацією начальника відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олега ДУБИЦЬКОГО, минулого тижня працівники відділу спільно з працівниками управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області перевірили більше 28 об’єктів торгівлі та громадського харчування, що розміщені на вул. Соборна, вул. Воскресенська, вул. Кооперативна та пров. Терезова. Результат перевірок – два адміністративних протоколи за статтею 42 КУпАП.

На ринках, розповіла фельдшер санітарний відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області Олена ВІШНЯКОВА, з 13 по 19 грудня складено сім протоколів за статтею 42 КУпАП і один за статтею 44-3 КУпАП. Щоденно з підприємцями проводиться роз'яснювальна робота щодо дотримання Постанови Головного санітарного лікаря України.

Як прозвітував начальник відділу транспорту, зв'язку і телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО, з 13 по 17 грудня члени тимчасової комісії з контролю за проведенням дезінфекції міського пасажирського транспорту провели контрольну перевірку дотримання карантинних вимог на базі ПП «Компол», а також на кінцевій зупинці «Тепличний» (16 автобусів).

Неналежний стан автобусів зафіксовано на маршрутах №13 та №23. Керівникам підприємств акцентовано увагу на необхідності заміни або прання чохлів сидінь і проведення ремонту підлоги.

Також проведено перевірку роботи міського пасажирського транспорту на восьми маршрутах. Відсутність або недостатня кількість автобусів зафіксована у ФОП А.Г. Олійник та ПП «Компол», ПП «Запорожець» та ТОВ «Престиж-лайн».

За результатами перевірок складено акти та направлено перевізникам для усунення недоліків.