Надрукувати
Перегляди: 613

Директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Вікторія ЗАКОРКО у складі команди з чотирьох представників Сумської області взяла участь у тренінгу для тренерів, які навчають освітніх експертів для проведення інституційних аудитів шкіл.

Таке навчання пройдуть в грудні близько 100 учасників із 24 областей України.

Тренінг проводять експерти ініціативи «Забезпечення якості освіти», проєкту SURGE, який із 2018 року працює спільно з Державною службою якості освіти над розбудовою інституційних аудитів.

На тренінгу зосереджується увага на практичній роботі освітнього експерта з вивчення педагогічної діяльності та системи оцінювання, у тому числі в інклюзивних класах, аналізується виконання домашнього завдання.

Разом із тренером Марком БОБРОВСЬКИМ учасники заходу опрацьовують особливості вивчення та оцінювання педагогічної діяльності під час інституційного аудиту. Спільно з тренером Оленою ЛІННИК обговорюють

систему оцінювання в закладі освіти, а з тренером Ларисою ШЕВЧУК працюють над упровадженням інклюзивного навчання.

Як зауважила директорка ЦПРПП, ураховуючи те, що аудит є новою для України процедурою вивчення освітньої діяльності закладів, підказки відомих тренерів допоможуть якісно здійснювати зовнішнє оцінювання роботи шкіл.