004.jpg

Національний тиждень читання, до якого долучилися бібліотеки громади Сум, вперше відбувся в Україні з 13 по 19 грудня.

Захід проводив Український інститут книги спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України. Національний тиждень читання – це загальнонаціональне свято, що об’єднує навколо читання читачів, письменників, бібліотекарів, видавців і книгарів по всій країні. Мета заходу – залучити українців до читання, купівлі та дарування книжок, відвідування бібліотек, а також привернути увагу до українського книговидання та літератури, підтримати видавництва, книгарні та бібліотеки. Звернути увагу на чинники, що допомагають українцям читати, і проєкти, які роблять книжку ближчою до кожного українця. Гасло Національного тижня читання: «Знайди свою книжку!»

Бібліотеки Сумської міської бібліотечної системи активно брали участь у цьому Тижні. Зокрема, центральна бібліотека ім. Т. Шевченка провела зустріч з відомою в місті Суми громадською діячкою, викладачем-музикознавцем, авторкою багатьох пісень, музичних композицій, кількох збірок поезії – Ганною ПРИХОДЬКО, яка поділилася своїм багаторічним читацьким досвідом.

Бібліотекарі юнацького абонементу запросили до Тижня читання українську письменницю Анну КОРШУНОВУ, яка також презентувала свою творчість.

Активну участь у Тижні брала бібліотека-філія № 3 ім. О. Столбіна. До бібліотеки завітали чудові, чарівні, креативні гості – майбутні журналісти машинобудівного фахового коледжу СумДУ. Долучилися і школярі школи № 30 «Унікум». Бібліотекарі під час Тижня завітали до гуртожитку Сумського коледжу економіки і торгівлі. Студенти з великим бажанням обрали собі цікаві видання з книжкової локації «знайди свою книжку!» Прослухали інформацію про умови проведення першого Національного тижня читання.

Бібліотекарі та читачі бібліотеки-філії № 17 також долучилися до Тижня.
Вони радять прочитати серію пригодницьких романів-фентезі для підлітків «Коти –вояки», а під час Тижня відбувалася акція «Підвішена книга».

До бібліотеки-філії № 15 завітали молоді батьки з дітками, щоб знайти улюблену книгу та насолодитися читанням.

Бібліотека-філія № 7 створила «Іграшковий чудо-острів», де зібрані цікаві дитячі книжки, які допоможуть відвідувачам бібліотеки поринути у захоплюючу подорож до Країни Книгоманії.