005.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО та його заступник Віра МОТРЕЧКО привітали керівництво, співробітників, студентів та випускників СумДПУ ім. А. С. Макаренка з 97-ою річницею від дня заснування закладу вищої освіти.

Вітали іменинників із такою визначною датою також і представники обласної влади, народні депутати України, випускники закладу вищої освіти.

Ректор Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка Юрій ЛЯННОЙ сказав, що за 97 років заклад пройшов довгий і славний шлях від педагогічних курсів до державного педагогічного університету. Окрім того, серед випускників-макаренківців є Заслужені працівники освіти, культури, фізичної культури і спорту, тренери, керівники навчальних закладів різного рівня і найбільших підприємств країни. Також у стінах педагогічного вишу навчалися визнані вчені, видатні літературознавці, відомі політики, військовослужбовці та видатні спортсмени – чемпіони світу, Європи, призери Олімпійських ігор.

Очільник Сум Олександр Лисенко від імені громади та від себе особисто привітав тих, хто справою свого життя обрав педагогіку, та сказав, що чільне місце в життєписі міста займає саме цей навчальний заклад: «Є такий вислів, у якому говориться, що не існує історії, а є біографії. Це біографії і університету, і тих, хто тут навчається зараз, викладачів, працівників, випускників. Це те, що розповідає про ваш досвід, про традиції. І мені хотілося б побажати сьогодні вам не звертати нікуди з цього шляху, рухатися так і далі. І, повертаючись до біографій – за вашими випускниками, мабуть, рахують те, яке зараз у нас скликання у Верховній Раді України. Я думаю, на це всі звернули увагу. І це, безумовно, гарна традиція. Також саме ваші випускники навчають наших дітей, розбудовують наше суспільство. Дякую макаренківській родині за те, що ви робите, адже є дуже велика кількість гарних, позитивних, професійних людей – це колишні студенти нашого педагогічного вишу. Вітаю всіх зі святом, бажаю якнайкращого. І всі ми помітили, що ректор у своїй промові робив невеликі підсумки. І, разом з тим, дав нам, як владі, завдання. Ми побачили проєкт стадіону, упевнений, що нардепи ініціюють, а ми з обласним керівництвом тут, на місцях, будемо підтримувати його!».

До вітальних слів долучилася і заступник міського голови Віра Мотречко, яка зазначила, що СумДПУ ім. А. С. Макаренка є альма-матер не тільки для багатьох сумчан, а і для неї особисто. Вона побажала найголовнішого – здоров’я всім, стабільного розвитку університету, а знання, здобуті студентами в університеті, щоб працювали для особистісного зростання кожного та всієї країни.

Окрім того, міські посадовці грамотами міського голови за вагомий особистий внесок у розвиток вищої освіти, високий професіоналізм, підготовку висококваліфікованих фахівців та з нагоди заснування Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка нагородили співробітників закладу вищої освіти: Олену ГАВРИЛО, Нелю ДЕГТЯРЬОВУ, Тетяну ЛУКАШОВУ, Ірину ТКАЧЕНКО, Наталію ЯРОШ, Марину ЯЧМЕНИК, Ларису ГОРБОЛІС.