Надрукувати
Перегляди: 748

За ініціативи Центру професійного розвитку педагогічних працівників у Сумах відбувся Калейдоскоп педагогічних ідей, під час якого говорили про здоров’язбереження в закладах освіти.

Освітяни Сумської міської територіальної громади добре знають, що один із найважливіших пріоритетів Нової української школи – збереження, зміцнення здоров’я всіх учасників освітнього процесу та створення безпечного освітнього середовища. У рамках міського проєкту «Здоров’я – заради майбутнього», започаткованого минулого року Центром професійного розвитку педагогічних працівників, педагоги закладів дошкільної та загальної середньої освіти на Калейдоскоп педагогічних ідей.

До обговорення актуальних питань долучилася Владлена КОНЦЕВИЧ, завідувач «Клініки, дружньої до молоді», яка наголосила на важливості статевого виховання дітей та підлітків. Юлія ТОНКОПЕЙ, доцент кафедри медико-біологічних основ фізичної культури СумДПУ ім. А.С. Макаренка, провела майстер-клас, ознайомивши присутніх із техніками оздоровчого дихання для зміцнення здоров’я в «постковідному» стані. Досвідом роботи та власними педагогічними знахідками поділилися вчителі початкової школи Тетяна КОЖУШКО (школа № 21) та Ірина МІЦА (школа№ 18) – учителі, які активно впроваджують здоров’язбережувальні технології на своїх уроках з молодшими школярами. Як під час навчального дослідження виховувати в учнів культуру харчування та формувати здорові харчові смаки, розповіла Алла СЕРГІЄНКО, учитель хімії та основ здоров’я (Садівський ЗЗСО), розкривши секрети «справжнього», корисного меду. Про застосування фітнес-резинки як інноваційного знаряддя при роботі з дошкільнятами поінформувала інструктор з фізичної культури Світлана СУМЦОВА (ЗДО № 22 «Джерельце»), представивши ряд вправ з резинкою. Захоплюючою була розповідь учителя біології, хімії та основ здоров’я Наталії ЛЕБЕДИНЕЦЬ (школа № 8) про подорож до Республіки Ірландія. Унікальна природа, вікові традиції, харчові уподобання, повага до правил та спеціальні освітні програми і проєкти – складові, які допомагають ірландцям долати труднощі під час пандемії.

Консультант Центру Наталя ГОЛОБОРОДЬКО у своєму виступі акцентувала увагу на головних напрямах роботи в питаннях здоров’язбереження та важливості активної позиції педагога – провідника ідей здорового способу життя.

Калейдоскоп педагогічних ідей став корисним та цікавим для 76 учасників, які набуті знання використовуватимуть під час своєї роботи.