Надрукувати
Перегляди: 668

Під час чергового засідання сесії Сумської міської ради депутати заслухали інформацію від керівника окружної прокуратури міста Суми Андрія КУЗЬМІНА, який розповів про результати діяльності очолюваної ним структури протягом 11 місяців поточного року.

Очільник вищезгаданого органу зосередив свою увагу на загальних показниках результативності роботи прокуратури та навів приклади найбільш цікавих та резонансних для депутатів і громадськості приклади викриття осіб, які здійснювали протиправну діяльність на території Сумської міської ТГ протягом 11 місяців 2021 року.

Він сказав, що впродовж звітного періоду на території Сумської міської ТГ відбулося зниження облікованих правопорушень на 1,3%, кількість особливо тяжких правопорушень – на 33,3%, правопорушень проти власності – на 3,5%. Окрім того, відбулося зниження за наступними показниками: порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортних засобів, що спричинили смерть потерпілих; незаконного заволодіння транспортними засобами.

Проте, на жаль, відбулося збільшення кількості правопорушень проти життя і здоров’я осіб, правопорушень проти громадського порядку та моральності. Кількість правопорушень у сфері обігу наркотичних речовин також зросла на 25% – це є загрозливою динамікою, на яку органи прокуратури звертають свою увагу. Також все частіше до діяльності, пов’язаної з обігом наркотиків, залучаються неповнолітні.

В інтересах Сумської міської ради у поточному році пред’явлені позови на суму 37,7 млн грн. У своєму виступі керівник окружної прокуратури міста Суми також розповів про найбільш резонансні правопорушення, здійснені на території Сумської міської ТГ протягом 11 місяців поточного року.

Насамкінець Андрій Кузьмін звернувся до керівництва міста та депутатського корпусу з проханням проконтролювати закінчення впровадження комплексної системи підвищення безпеки громадян та інформатизації у сфері пасажирських перевезень міста, так зване «Безпечне місто».

Він повідомив, що в інших регіонах, завдяки впровадженню такої програми, загальний рівень злочинності вдалося знизити на 10%, а рівень викриття злочинів зріс на 25%. Також додав, що органи прокуратури готові співпрацювати з кожним заради інтересів Сумської територіальної громади.