007.jpg

21 травня у Сумах в рамках Днів Європи за ініціативи Центру європейських ініціатив та підтримки Сумської міської ради відбудеться безкоштовний ярмарок інтерактивної та наочної пропаганди сучасних досягнень науки і виробництва під відкритим небом, який має назву «Науковий пікнік».


Для сумчан – це чудова можливість дізнатися про історію європейських наукових винаходів, що будуть представлені учасниками 28 євроклубів міста та області, та ознайомитися з винаходами команд студентської та шкільної молоді.

Організатори переконані, що лише залучення до науки підвищить інтерес молоді до якісної освіти. А яскраві, зрозумілі лабораторні дослідження мають цьому лише сприяти. Аби ж кожен, хто завітає на «Науковий пікнік», з користю провів час, у рамках проекту планується познайомити містян із вченими із різних країн. «Живі фігури» вчених вільно пересуватимуться по території, спілкуватимуться із гостями, розповідаючи цікаві факти про винаходи своєї країни.

Працюватиме і «Парк інтерактивних атракціонів». Тут євроклуби в ігровій формі інформуватимуть про певну країну, наводячи нові факти про неї. Бажаючі ж зможуть долучитися до дійства, взявши участь у квестах, вікторинах, інтелектуально-спортивних іграх, майстернях та інших видах інтерактивних атракціонів. У «світовій лабораторії винаходів» учасники Наукового пікніка відтворюватимуть важливий винахід людства однієї із країн.

А завдяки «відкритому мікрофону» запрошені гості та зареєстровані заздалегідь учасники розкажуть громаді міста про європейську інтеграцію. Наостанок, о 14.00, сумчани зможуть поспілкуватися із «живими книгами» – людьми, які презентуватимуть власні непересічні історії. Всіх охочих до наукових відкриттів чекають 21травня о 10.00 в сквері ім. Т. Г. Шевченка.

Захід проводиться за підтримки Центру європейських ініціатив, Центру дозвілля молоді Сумської міської ради, СумДУ. До участі запрошують представників інших громадських організацій , учнівська та студентська молодь.

Хід проведення "Наукового пікніка"