001.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО взяв участь у презентації пілотного проєкту «Інформаційна система «Custody records».

У рамках цієї ініціативи у Сумському районному управлінні поліції ГУНП в Сумській області створено систему, що запобігатиме порушенню прав людини в ізоляторах тимчасового тримання.

Очільник Головного управління Національної поліції в Сумській області Сергій ЧИЖ сказав, що система «Custody Records» передбачає електронну фіксацію дій, що відбуваються із затриманими особами. Основною метою такого проєкту є захист затриманих від неправомірних дій поліцейських, а також створення умов для убезпечення самих правоохоронців від безпідставних звинувачень.

Керівник громади Сум акцентував увагу на важливості роботи правоохоронців для створення комфортних та безпечених умов для життя мешканців громади. Він подякував за те, що працівники поліції забезпечують правопорядок у громаді, а сумчани та гості міста мають змогу жити та відпочивати там, де затишно і спокійно. Олександр Лисенко також повідомив, що міська влада уже опрацьовує питання допомоги в створенні комфортних умови для працівників Сумського районного управління поліції. Адже це спільна робота, а реформи повинні підтримуватися на всіх рівнях влади. Він подякував від себе особисто та від імені громади правоохоронцям за працю та покращення сервісу надаваних послуг поліцією.

Окрім того, відсьогодні тимчасово виконуючим обов‘язки начальника Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області став Костянин ЛЕБІДЬ.