004.jpg

У Конгрес-центрі СумДУ відбулося нагородження спортсменів, тренерів та працівників галузі фізичної культури та спорту, які за результатами роботи Сумської обласної організації ФСТ «Спартак» показали високі результати та досягнення, а також відзначили 20-ту річницю створення відділення НОК України в Сумській області.

У заході взяли участь перший заступник міського голови Михайло БОНДАРЕНКО, заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО та начальник відділу фізичної культури та спорту Єлизавета ОБРАВІТ.

«Шановні спортсмени, місто пишається вашими здобутками. У нас на сьогодні повноцінно функціонує чотири ДЮСШ, працює велика кількість досвідчених тренерів-викладачів, серед яких три заслужених тренери України, 14 Почесних працівників фізичної культури і спорту України. У цих спортивних закладах освіти виховується майже тисяча дітей, – сказав Михайло Бондаренко. – Щиро вітаю усіх зі святом! Символічно, що свято підведення підсумків діяльності товариства «Спартак» збігається з 20-ою річницею створення відділення національного олімпійського комітету України в Сумській області. Дуже приємно бачити наших чемпіонів у залі. Впевнений, що і товариство «Спартак» і національний олімпійський комітет України в Сумській області спільно йтимуть до нових здобутків».

Звернулася до еліти спорту і Віра Мотречко, яка від імені Сумської міської ради і від депутатського корпусу щиро привітала всіх присутніх зі святом і наголосила, що наразі основним завданням для міської влади є збереження ДЮСШ, викладацького і тренерського складу, тому керівництво громади докладе максимум зусиль, аби спорт у громаді розвивався і надалі.

Грамотами міського голови та відділу фізичної культури та спорту міські посадовці відзначили спортсменів-переможців у змаганнях і чемпіонатах різних рівнів, кращих тренерів і викладачів.

Долучилися до вітань спортсменів та їх тренерів і міські депутати Ігор ПЕРЕПЕКА та Вікторія ГРОБОВА.

Зі словами вітань виступила і  голова обласного осередку НОК України, срібна призерка з біатлону XVIII зимових Олімпійських ігор Олена ПЕТРОВА, яка побажала спортсменам міцного здоров'я, нових здобутків та звершень: «Я ціную і дорожу дружбою та спілкуванням із кожним із вас. Дякую тренерам за відданість справі, спортсменам – за те, що надихаєте і мотивуєте йти тільки вперед. Переконана¸ що спільними зусиллями міської і обласної влади ми обов’язково реалізуємо всі наші ідеї та плани на благо майбутнього розвитку спорту».