Надрукувати
Перегляди: 683

На виконання доручення міського голови Олександра ЛИСЕНКА минулого тижня мобільні групи продовжували здійснювати контроль за дотриманням вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів на об’єктах, розташованих на території населених пунктів Сумської міської територіальної громади.

Як повідомив під час щопонеділкової апаратної наради начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав КОНОНЕНКО, З 17 по 23 грудня мобільними групами було проведено перевірку 202 об’єктів господарювання, що здійснюють господарську діяльність на території міста.

За грубе порушення карантинних заходів (ігнорування маскового режиму, недотримання запроваджених карантинних норм і правил) мобільними групами, а також патрулями поліції під час чергування було складено дев'ять актів перевірки, два протоколи за статтею 42 КУпАП та 71 протоколів – за статтею 44-3 КУпАП.

Контроль за дотриманням вимог чинного законодавства України допомагали здійснювати представники військової частини 3051 Національної гвардії України в кількості 55 осіб, які працювали в складі 15 піших патрулів і двох патрулів на автомобілях.

За інформацією начальника відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олега ДУБИЦЬКОГО, протягом минулого тижня продовжувалася робота з питання дотримання карантинних вимог у підприємствах торгівлі, закладах ресторанного господарства. Обстежено сім підприємств, розташованих по вул. Кооперативна, вул. Харківська та вул. Прокоф’єва. Спеціалістами Сумського управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області за порушення карантинних вимог складено два протоколи за статтею 42 КУпАП «Порушення санітарних норм».

Як прозвітував начальник відділу транспорту, зв'язку і телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО, протягом минулого тижня спостерігався сталий випуск роботи приватного транспорту на маршрути міста, – у пікові години по місту курсувало не менше 85% транспорту.

КП «Електроавтотранс» додало на лінії тролейбусів, зокрема минулого тижня розпочав роботу новий кільцевий маршрут № 21. Також проведено перевірку роботи міського пасажирського транспорту.