005.jpg

На виконання доручення міського голови Олександра ЛИСЕНКА минулого тижня мобільні групи продовжували здійснювати контроль за дотриманням вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів на об’єктах, розташованих на території населених пунктів Сумської міської територіальної громади.

Як повідомив під час щопонеділкової апаратної наради начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав КОНОНЕНКО, З 24 грудня по 5 січня мобільними групами було проведено перевірку 245 об’єктів господарювання.

За грубе порушення карантинних заходів (ігнорування маскового режиму, недотримання запроваджених карантинних норм і правил) мобільними групами, а також патрулями поліції під час чергування було складено три аки перевірки, чотири протоколи за статтею 42 КУпАП та 102 протоколи – за статтею 44-3 КУпАП.

Окрім цього, задля посилення контролю за дотриманням вимог чинного законодавства щодо виконання протиепідемічних норм, на території громади здійснювали чергування 42 військовослужбовця військової частини 3051 Національної гвардії України. Спільно з працівниками поліції було складено вісім протоколів за статтею 44-3 КУпАП.

За інформацією начальника відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олега ДУБИЦЬКОГО, протягом минулого тижня продовжувалася робота з дотримання карантинних вимог у підприємствах торгівлі, закладах ресторанного господарства. Обстежено підприємства, розташовані по вул. Шевченка, вул. Засумська та вул. Металургів. Спеціалістами Сумського управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області за порушення карантинних вимог складено чотири протоколи за статтею 42 КУпАП.

За словами начальника відділу транспорту, зв'язку і телекомунікаційних послуг Сергія ЯКОВЕНКА, у понеділок, 3 січня, проведено контрольну перевірку вимог дотримання вимог карантинних обмежень на базі ПП «Компол» – перевізнику надані рекомендації щодо посилення контролю за перевезенням пасажирів у захисних масках та проведення дезінфекції робочої зони не рідше трьох разів на день.

У середу, 29 грудня, на виконання доручення міського голови Олександра ЛИСЕНКА разом з керівником підприємства ТОВ «Сумипастранс» проведено перевірку санітарного стану салонів автобусів та наявності рекламних наліпок. Також, було обстежено транспорт на кінцевій зупинці «Обласна дитяча лікарня» – перевірено автобуси на маршрутах № 1, № 5, № 17А, № 19, № 55. Під час перевірки з водіями та пасажирами проводилась роз'яснювальна робота щодо обов'язкового носіння масок та дотримання соціальної дистанції.

Свою чергою міський голова звернув увагу начальника відділу транспорту, зв'язку і телекомунікаційних послуг на посилення контролю за дотриманням перевізниками графіка руху автобусів.